(FOTO&VIDEO) Jilțul și biroul lui Alexandru Marghiloman, aduse la Buzău. Unde pot fi văzute obiectele unicat

Februarie 3 19:20 2023 by sansanews.ro

Câteva obiecte care au aparținut lui Alexandru Marghiloman, om politic, jurist și lider conservator, pot fi văzute, începând de astăzi, la Buzău. Jilțul și biroul de epocă ce i-au aparținut acestuia vor putea fi admirate de buzoieni, alături de alte sute de exponate. Unele dintre ele au fost scoase pentru prima dată din depozite, cu ocazia expoziției deschise astăzi la Muzeul Județean Buzău, care poartă numele „Istoria modernă și contemporană a Buzăului”, scrie sansanews.ro.

Jilțul este un obiect unicat, având modele sculptate de influență africană, pe spătar regăsindu-se două figuri cu corp de șarpe, una feminină, cealaltă masculină.

De asemenea, expoziția cuprinde și fotografii unicat din Războiul pentru Independența României, care înfățișează personalități ale vremii, dar și comandanți și ofițeri buzoieni din perioada 1877-1878.

Aportul militar și material al județului Buzău în Războiul de Independență a constat, printre altele și în campanii de donații de alimente, organizarea de spitale militare pentru răniți, trupe de combatanți trimiși direct pe front, toate fiind explicate pe larg în cadrul expoziției.

Obiectele expuse tematic și cronologic ilustrează momentele semnificative ale istoriei locale cu referire la cea națională: anul revoluționar 1848, epoca Unirii...

Citește articolul integral pe sansanews.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%