Vești bune, dar numai pe jumătate, pentru sănătatea românilor care studiază în străinătate

Februarie 3 10:48 2023 by sanatateabuzoiana.ro

O inițiativă legislativă a senatorilor Nicoleta Pauliuc și Adrian Hatos, care ar urma să elimine „discriminarea” tinerilor români aflați la studii în străinătate, care nu beneficiază de asigurare medicală când vin în țară, redactată „pe picior”, îi omite pe cei care studiază în state din afara Europei. , scrie sanatateabuzoiana.ro.

Studenții și doctoranzii români înmatriculați în instituții de învățământ superior din alte țări europene ar urma să beneficieze de servicii de sănătate gratuit, atunci când vin în țară, potrivit unui proiect de lege inițiat și depus în Parlament de senatorii Nicoleta Pauliuc și Adrian Hatos.

Noul act normativ, care urmează a fi supus dezbaterii şi aprobării Parlamentului României, urmărește să „lămurească o interpretare nefirească”, prin care studenții și doctoranzii români aflți la studii în străinătate, când vin în țară „nu au aceleaşi drepturi conform legii cu studenţii români care studiază” în România, susțin inițiatorii proiectului. Din păcate, noul text de lege pare să fie făcut „pe picior” și rezolvă problema doar parțial, iar dacă în dezbaterile din comisii nu se vor corecta omisiunile și nu vor incluși toți tinerii aflați la studii în străinătate, „discriminarea” la care se face referire va fi eliminată doar pentru studenții și doctoranzii români din Europa, nedreptățindu-i pe cei care studiază în țări pe alte continente. O altă lacună, dacă tot se dorește „clarificarea”...

Citește articolul integral pe sanatateabuzoiana.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%