NU trebuie să te deplasezi | Casa Județeană de pensii funcționează ONLINE

Aprilie 1 17:12 2020 by buzau.net

Avandu-se in vedere prevederile OUG nr.32/2020, publicata in Monitorul Oficial nr.260/30.03.2020, Casa Judeţeană de Pensii Buzău, aduce la cunostinţa beneficiarilor sistemului public de asigurări sociale, asiguraţi si pensionari, urmatoarele informaţii:

1) Pe perioada stării de urgenţă, cererile si documentele doveditoare pentru stabilirea drepturilor de pensie, se realizează prin poştă electronică.
- In acest scop, pot fi utilizate adresele de e-mail buzau.stab@cnpp.ro şi buzau.cjp@cnpp.ro;
- Inregistrarea dosarului de pensionare se poate realiza şi telefonic, la numerele de telefon 0238/724041 si 0238/724042, prin apăsarea tastei 1, unde se vor comunica datele personale de identificare (nume, prenume, CNP şi numărul de telefon), in schimbul acestor informaţii comunicandu-se numărul de inregistrare;
- Ulterior, solicitaţii vor transmite documentaţia scanata, la adresele de e-mail menţionate anterior, cu comunicarea numărului de inregistrare obţinut la înregistrarea telefonică.

2) Pentru acordarea ajutorului de deces, nu mai este necesară prezentarea certificatului de deces in original.
- Acordarea acestui drept de asigurări sociale se realizează prin transmiterea electronică sau poştală a următoarei documentaţii, după caz:

-cererea tip, conform Anexei nr.11 din HG nr.257/2011, ce se regăseşte la secţiunea “Formulare” a site-ului instituţiei, www.cjpbuzau.ro;
-copia certificatului de deces;
-copia actului de identitate al solicitantului;
-copia actelor de stare civilă din care sa rezulte unul din gradele de rudenie mentionate anterior, (sotie, copil,parinte);
-copia dovezii suportării cheltuielilor de inmormantare sau declaratia pe proprie raspundere in acest sens;
-copia actului medical emis sau vizat de medicul expert al asigurărilor sociale, prin care se atestă boala care l-a făcut inapt şi data ivirii acesteia, in cazul decesului copilului in vârstă de peste 18 ani;
-copia adeverintei care să certifice că, la data decesului, membrul de familie cu vâsta intre 18 şi 26 de ani urma o formă de invăţământ organizată potrivit legii.
- Această procedură va inceta in termen de 60 de zile de la incetarea stării de urgenţă.
- Termenul maxim in care acest tip solicitare poate fi adresată Casei de Pensii este de 3 ani de la data decesului.
- In cazul in care solicitantul ajutorului de deces deţine un cont bancar, vă recomandăm să solicitaţi utilizarea viramentului bancar ca modalitate de plată, prin transmiterea impreună restul documentaţiei, a documentului din care rezultă codul IBAN aferent acestui cont.

3) Se suspendă sau nu incep măsurile de executare silită prin poprire a creanţelor bugetare, fiscale şi comerciale care se aplică drepturilor lunare plătite prin Casele de Pensii.
- Măsura de suspendare a poprilor va înceta în termen de 60 de zile de la încetarea stării de urgenţă;
- Sumele reţinute în luna aprilie 2020, vor fi restituite împreună cu plata drepturilor de pensie aferente lunii mai 2020.

Cu această ocazie, vă reamintim care sunt principalele măsuri aplicate de catre Casa Judeţeană de Pensii Buzău, in perioada declarării stării de urgenţă:

1) Pe toata perioada stării de urgenţă, activitatea de relaţionare cu publicul se va desfăşura doar prin e-mail şi telefon.

In situaţia in care cetăţenii se prezintă la sediul instituţiei, aceştia vor fi indrumaţi să utilizeze unul din cele două mijloace de comunicare de la distanţă menţionate anterior.
In acest sens, solicitările de orice tip pot fi transmise astfel:
a) la adresa de e-mail buzau.cjp@cnpp.ro;
b) la numerele de telefon 0238/724041 si 0238/724042;
c) prin fax la numerele 0238/721047 si 0238/711029
d) prin Poşta, in plic sigilat, la CJP Buzău cu sediul in Aleea Industriei, nr.1, mun. Buzău.
De asemenea, informaţii despre activitatea instituţiei cât şi formularele tip utilizate în sistemul public de pensii se regăsesc pe site-ul www.cjpbuzau.ro.

Avandu-se in vedere obligaţia de respectare a măsurilor de restricţionare a circulaţiei persoanelor, recomandăm utilizarea exclusivă a poştei electronice pentru transmiterea oricărui tip de cerere adresată Casei Judeţene de Pensii Buzău!

2) In domeniul expertizei medicale, potrivit prevederilor art.XVII din OUG nr.30/18.03.2020, incepand cu data de 21 martie 2020, “certificatele de concediu medical, care cuprind a 91-a zi sau depăşesc 183 de zile, acordate in perioada stării de urgenţă instituite prin Decretul nr.195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, se eliberează şi se decontează fără avizul medicului expert al asigurărilor sociale.”
Activitatea de revizuire medicală a persoanelor care beneficiază de acordarea pensiei de invaliditate este suspendată incepand cu data de 16.03.2020.
- Atât reluarea acestei activităţi cât si eventuala comunicare a altor decizii, va fi anunţată ulterior, in funcţie de evoluţia situaţiei.
- Plata pensiei de invaliditate va fi efectuată in continuare catre beneficiari, pe toată durata suspendării activitaţii de revizuire medicală.
- Comisiile de expertiză medicală işi continuă in mod normal activitatea in situaţia cazurilor noi de expertizare, in vederea inscrierii la pensie de invaliditate,conform următoarei proceduri:

- Cererea de expertizare completată, împreună cu documentele medicale, copia actului de identitate şi numărul de telefon vor fi transmise în plic sigilat către Casa Judeţeană de Pensii Buzău intermediul serviciilor poștale (fizice sau electronice), la adresa Aleea Industriei, nr.1,mun.Buzău sau buzau.cjp@cnpp.ro.
- Precizăm că cererea de expertizare se regăseşte la secţiunea “Formulare”, punctul nr.6, pe site-ul instituţiei, www.cjpuzau.ro.
- Numărul de înregistrare a cererii, va fi comunicat ulterior solicitantului, prin telefon.
- Expertizarea nu va presupune prezența fizică a solicitantului în cabinetul de expertiză, ci se va fundamenta strict pe documentele transmise.
- Cele două decizii medicale, care trebuiesc înmânate solicitantului, vor fi trimise prin poștă, cu confirmare de primire.

3) Persoanele asigurate in baza contractului de asigurare incheiat cu Casa Judeţeană de Pensii Buzău, pot efectua achitarea contribuţiei de asigurări sociale prin virament bancar in contul instituţiei RO12TREZ 1662 2210 304XXXXX, deschis la Trezoreria Buzău, cu menţionarea codului fiscal 13606220, a CNP-ului persoanei asigurate cât şi a explicaţiei “contribuţie asigurări sociale”.

4) Asiguraţii in baza contractului de muncă, pot solicita si primi adeverinţa privind stagiul de cotizare realizat prin intermediul poştei electronice.
In acest sens, solicitările dvs pot fi transmise la adresele de e-mail ionel.lupascu@cnpp.ro sau buzau.cjp@cnpp.ro.

5) In cazul beneficiarilor de pensie de urmaş care implinesc vârsta de 16 ani in perioada de suspendare a cursurilor şcolare şi care nu pot face dovada continuării cursurilor, adeverinţa doveditoare a acestui fapt va putea fi depusă in termen de 30 de zile de la expirarea stării de urgenţă.

6) Activitatea de eliberare a biletelor de tratament balnear este intreruptă pe parcursul decretării stării de urgenţă.

- Data reluării acestei activităţi va fi comunicată ulterior, in momentul in care aceasta va fi stabilită.
- Biletele deja eliberate vor fi anulate, urmând ca beneficiarii sa solicite restituirea contravalorii achitate, in termenul maxim de 90 de zile, calculat de la data inceperii sejurului, doar prin mijloacele de transmitere de la distanţă, e-mail, fax sau serviciu poştal.
- Persoanele in cauza vor putea beneficia de un nou bilet de tratament in anul curent, dacă vor depune o nouă cerere ce va viza o altă perioadă viitoare.
- Noile cereri de acordare vor putea fi transmise si prin e-mail, la adresa buzau.cjp@cnpp.ro sau prin serviciul postal.

In ceea ce priveşte activitatea activitatea internă a instituţiei, aceasta se desfăşoară neintrerupt, astfel incat plata pensiilor să fie realizată la acelaşi termen de transmitere, pentru toţi pensionarii judeţului Buzău şi in perioadele următoare.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%