NOI stăm în casă iar hoții de lemne își fac de cap I Imagine surprinsă pe bd. UNIRII (foto)

Martie 30 15:54 2020 by buzau.net

În cursul zilei de duminică, pe reţelele de socializare a circulat o fotografie postată de un participant la trafic, în care se observă două maşini pline cu lemne, circulând pe un bulevard din municipiul Buzău, scrie adevarul.ro.

Cel care a postat fotografia s-a arătat indignat şi a postat următorul mesaj.

“Noi avem nevoie de o declaraţie  pentru a ieşi din casă pentru a cumpăra pâine, cei care transportă lemne nu au nevoie nici măcar de aviz (am verificat) pentru a se plimba nestingheriţi prin oraş. Cerem măsuri urgente din partea lui Costel Alexe (n.a. ministrul Mediului) S-ar putea ca atunci când se va termina această criză să ne trezim că păduri întregi au dispărut”, a scris pe Facebook bărbatul care a postat fotografia.

Ca urmare a imaginilor apărute în spaţiul public, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea s-au autosesizat şi au efectuat verificări, stabilind că unul dintre transporturi era cu probleme.

“Cele două transporturi de materiale lemnoase au fost realizate la data de 28 martie a.c., în baza unor avize emise de operatori economici de pe raza judeţului Vrancea, ce au fost implementate în aplicaţia Wood Traking, avize aflate în termenul de valabilitate. Astfel, s-a stabilit că transportul de material lemnos efectuat cu unul dintre cele două autovehicule, s-a realizat în baza unui aviz de însoţire secundar, emis de o societate din oraşul Odobeşti, pentru o cantitate de lemn foc fag, cu punct de descărcare localitatea Slobozia, judeţul Ialomiţa. De asemenea, pentru cea de-a doua autoutilitară s-a constatat că a fost emis un aviz de însoţire secundar de către o societate din comuna Tulnici, din 27 martie a.c., cu punct de descărcare comuna Grădina, judeţul Constanţa. Pe parcursul verificărilor realizate la societatea din Tulnici, s-a constatat că operatorul economic a expediat din depozit o cantitate de lemn foc fag, cu aviz de însoţire din data de 28 martie a.c.., din care nu rezultă provenienţa legală. În cauză, s-a procedat la sancţionarea contravenţională a societăţii pentru încălcarea prevederilor art. 19, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 171/2010 rep., cu amendă în valoare de 5.000 lei, fiind dispusă, totodată, măsura complementară a confiscării contravalorii cantităţii de 3,01 mc lemn foc fag, în cuantum de 508,69 lei”, arată IPJ Vrancea.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%