Mii de buzoieni vor vedea cu ochii lor minunea de pe stradă. Se începe de luni, va dura maximum un an

Aprilie 13 12:45 2018 by buzoieniiro

Fotografia a fost realizată în această dimineață în clădirea Primăriei Buzău.

Oamenii strânși în jurul mesei sunt reprezentanți ai firmei de asfaltări, ai primăriei, ai societăților de utilități din Buzău (gaze, energie, apă etc.).

Imaginea e de la finalul conferinței de presă în care s-a anunțat că de săptămâna viitoare se va începe asfaltarea celor 43 de străzi de pământ din mun. Buzău.

„E o veste mare pentru mii de buzoieni care locuiesc încă pe străzi de pământ din oraș. De săptămâna viitoare vor începe lucrările. Cele 43 de străzi au fost grupate în cinci loturi pe criteriul geografic. Să fie toate în aceeași zonă pentru a le fi și muncitorilor mai ușor. Termenele de finalizare sunt între 6 luni – lotul 2, cel mai ușor – și 12 luni – lotul 5 – care are câteva străzi mai mari, în special șoseaua de la Obor înspre podul de la Vadu Pașii. Inițial gândeam că pe cele cinci loturi vor fi cinci firme și va exista o concurență între ele, care să lucreze mai repede și mai bine. Dar licitația a cîștigat-o pe toate loturile o singură firmă. Astfel că îl rog pe domnul director Băiculescu să se ia la întrecere cu dumnealui. Se va lucra concomitent pe cele 5 loturi, săptămâna viitoare deschidem cinci șantiere”, a spus primarul Toma.

La conferința de presă au fost invitați și reprezentanții firmei Hidro Salt B92 din București. Firma este condusă de un buzoian la origini, Deugene Băiculescu, de loc din Pârscov. Într-un articol de pe internet se pomenește faptul că firma obișnuiește să câștige licitațiile oferind prețuri de dumping, dar apoi umflă facturile pretextând lucrări suplimentare, ajungându-se în final la prețul corect.

„Firma noastră are 150-200 de angajați, majoritatea buzoieni. Dar, pentru această lucrare și ce mai avem noi contractat, am mai avea nevoie de 40-80 de lucrători. Am dat și un anunț la un târg de locuri de muncă. Îi asigur pe buzoieni să vom face treabă bună și vom respecta termenele. E în joc și mândria mea, pe buletinul meu scrie că m-am născut la Pârscov”, a declarat Deugene Băiculescu.

Mai jos este inserată lista cu cele 43 de străzi care vor fi asfaltate în următorul an, iar din aprilie 2018 Buzăul va intra în rândul orașelor fără străzi de pământ.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%