Mii de buzoieni s-au bucurat la golurile sale | Ce face astăzi Claudiu Ionescu

Martie 10 18:55 2018 by buzau.net

Stam de vorba cu fostul jucator al Gloriei Buzau, Claudiu Ionescu care si-a inceput noua cariera de antrenor de fotbal, seniori, antrenand echipa A.F.C. Harman (Liga a III-a) cu care a obtinut rezultate bune,lasand echipa in sezonul 2016-2017 pe locul 2 cu sanse reale de promovare in Liga a II-a.

Acesta a evoluat, in activitatea fotbalistica, la echipele Rapid Bucuresti, cu care a promovat pe prima scena fotbalistica, trecand mai apoi pe la Politehnica Iasi, Gloria Buzau, Steaua, Politehnica Timisoara,Concordia Chiajna, dar si prin strainatate, Rep. Moldova (Milsami), Cipru (Aris Limassol) si Iran (Foolad Khouzestan).

Amintirile frumoase si recente ale fotbalului buzoian se leaga de promovarea in Liga I a echipei reprezantative a Judetului, in sezonul 2006-2007 si Claudiu Ionescu a fost unul dintre cei care au facut ca aceasta performanta sa fie posibila, contribuind cu goluri si evolutii bune in tricoul Gloriei, reusind promovarea in liga I si mentinerea pe prima scena fotbalistica a tarii.

-Ce mai face Claudiu Ionescu in prezent ?
-Studiaza, invata, tocmai ce am terminat in Decembrie examenul de Licenta B de antrenori, la Harman am fost antrenor-jucator,nu detineam licenta de antrenor. In prezent sunt fara angajament ca antrenor, insa nu pot sta departe de fotbal si sambata activez la Montana Patarlagele,liga a IV-a, ca jucator.

- Ce parere ai de noul C.S.M. Gloria Buzau?
- Pentru moment inca nu putem aprecia cu un simt obiectiv ce se-ntampla la C.S.M., fiind un club nou, performantele vin cu trecerea timpului. Sper ca toate sectiile din cadrul clubului sa reuseasca sa-si indeplineasca obiectivele propuse. Buzaul avea nevoie de un asemenea club, multumita Dl. primar Toma, cel care a facut posibila aparitia lui.

- Crezi in promovarea Gloriei Buzau in liga a III-a ? Acesta fiind obiectivul sectiei de fotbal.
- Da, sunt sigur 100% ca vor obtine promovarea in liga a III-a. Au un antrenor tanar, il au alaturi si pe George Timis, care are experienta, entuziasm si este pregatit pentru aceasta provocare, a reusit sa stranga un lot valoros si cu o forta de grup care le da incredere in promovare. Le urez mult succes si imi doresc sa vad clubul Gloria Buzau in liga I, acolo unde am avut parte de bucurii, dar si de clipe mai grele, alaturi de suporterii buzoieni, care merita sa aibe un club in Liga I. Cu siguranta se va umple iarasi stadionul de suporteri daca rezultatele pozitive vor aparea.

- Cum ti se pare profesia de antrenor ? Ai fost antrenor principal la A.F.C. Harman un an si jumatate, ai reusit lucruri frumoase cu echipa.
- Da, multumesc, performante frumoase dar din pacate n-am fost lasat sa-mi duc la bun sfarsit proiectul, neprelungindu-mi contractul din cauza unor diferente de idei intre mine si conducerea clubului. Chiar daca o viata am jucat fotbal, meseria de antrenor este total diferita fata de ceea de jucator. Acesta fiind principalul motiv pentru care am decis sa-mi obtin licenta B de antrenor in cadrul Scolii Federale de Antrenori. Vreau, si-mi doresc sa fiu un antrenor pregatit, multumita rezultatelor avute la Harman imi da incredere ca voi avea succes in aceasta meserie. Cu toate ca este o cariera in care implica compromisuri, imi place si cred ca este vocatia mea.

- Fiind fara angajament, ai refuza o oferta din partea Gloriei, la nivel de Juniori ?
- N-as refuza, cu drag as veni in cadrul clubului, poate cu experienta mea as fi de ajutor in dezvoltarea viitorilor fotbalisti. In cadrul centrului m-am format, copil fiind la grupa Dl. Nicolae Anton, poate ca a venit momentul sa ma-ntorc acasa. Pana-n momentul de fata n-am primit nicio propunere din partea oficialilor clubului.

- Iti multumim pentru interviu si-ti dorim mult succes in activitatea de antrenor.
- Va multumesc !

Adrian Negru




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%