Petiție pentru ”Șoseaua Morții”. Ce se cere?

Martie 10 17:05 2018 by buzau.net

Supranumită Șoseaua Morții, DN 2 E 85 este un drum cu numeroase puncte negre, în care riscul de producere a unor accidente rutiere este crescut. Chiar modul în care a fost proiectată șoseaua creează riscuri, dar administratorul a luat în calcul evoluția traficului și semnalele primite de la șoferi și de la polițiști și a decis să intervină. Două puncte vulnerabile de pe lungimea DN 2 E 85, pe traseul care traversează județul Buzău, vor fi reamenajate pentru a reduce riscul de accidente rutiere.

Administratorul șoselei va construi un sens giratoriu, la intrarea în localitatea Spătaru dinspre Buzău, acolo unde se intersectează două șosele naționale. Pe același tronson Buzău-Urziceni, la intersecția cu drumul județean spre Florica va fi amenajată o bandă specială, pe care vor opri șoferii care părăsesc drumul principal. Șoferii care vin dinspre Buzău și încetinesc pentru virajul la stânga se expun unui risc major, dat fiind că pe acest segment de șosea se circulă cu viteze mari. Deși luată în calcul, varianta amenajării unui sens giratoriu a fost respinsă de specialiștii în trafic:

Există și o a treia cerere de intervenție într-un punct riscant pentru trafic. Este vorba despre intersecția cu un drum lateral, localizată în Mărăcineni, înaintea podului peste rîul Câlnău. Acolo, șoferii încalcă mai mereu regulile de circulație pentru a părăsi șoseaua principală, iar acest lucru se întîmplă cu riscul unor accidente. Pentru că, în ultimii ani, zona s-a dezvoltat și din punct de vedere economic, dar și sub aspectul clădirilor rezidențiale, riveranii cer o intervenție de urgență. Aceasta este reclamată și de numărul în creștere al accidentelor rutiere produse în acest punct sau în apopierea lui.

Petiția online care a strîns cîteva sute de semnături este deschisă cu următorul text:

”Vă solicităm înființarea de urgență a unui sens giratoriu în comuna Mărăcineni, județul Buzău, la intersecția Drumului Național 2- E 85 cu Strada Depozitului, deoarece riscul de accidente grave în acea zonă este foarte mare. …După cum deja cunoașteți și vom dovedi în continuare și prin prezenta sesizare, pe sectorul de drum situat între podul Mărăcineni (de peste rîul Buzău) și podul Câlnău (de peste pîrîul Câlnău) există marcaj longitudinal dublu continuu, ceea ce impune participanților la trafic restricția de a pătrunde de pe un sens pe celălalt. Facem această precizare deoarece, de o parte și cealaltă a acestui sector de drum își au sediul și sunt în stare de funcționare peste 100 de societăți comerciale cu obiect de activitate diferit, instituții de învățământ și de cult, precum și unități aparținând Ministerului Apărării Naționale.”

Petiția cere înființarea unui sens giratoriu care să reducă riscul de accidente rutiere. Asta în condițiile în care limita de viteză nu se respectă, iar accidentele care se produc sunt din categoria celor grave.

Sursa: sansanews.ro




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%