INTERVIU: Hasdeianca Maria Burlacu, șefă de promoție cu media 10: „Regret fiecare clipă în care spuneam că vreau să cresc și să termin liceul”

Mai 26 18:14 2018 by buzau.net

Cea de a 150-a promoție de absolvenți a Colegiului „B. P. Hasdeu” a avut anul acesta un șef de promoție care probabil va rămâne în istorie. Maria Burlacu a absolvit Colegiul Hasdeu cu media 10, reușind să obțină doar medii de 10 din clasa a V-a până în clasa a XII-a.

Vineri, 25 mai, hasdeianca a fost ovaționată la scenă deschisă de către colegi, conducerea liceului și autoritățile locale prezente la festivitatea de absolvire a celui mai titrat colegiu buzoian. Adolescenta și-a împărțit timpul petrecut în liceu între orele de studiu, naveta pe care a făcut-o zilnic la Buzău și activitatea de solistă a Centrului de Cultură și Artă Buzău.

„A venit la Buzău de la C.A. Rosetti, convinsă că își va găsi un loc aici, după ce patru ani de gimnaziu, ca să aibă concurență, a făcut naveta din satul Lunca, la Școala C.A. Rosetti. A continuat să facă naveta toți cei patru ani de liceu, de la C. A. Rosetti la Buzău, la Colegiul Hasdeu. A venit la noi decisă de la început că aici îi este locul și timp de patru ani a confirmat. Vrea să urmeze Medicina și să profeseze în România, convinsă că dacă știi meserie și te impui, te poți realiza și aici, la noi în țară. Este un model de comportament, de respect față de școală. A reprezentat toți hasdeieni la Cotroceni, când colegiul nostru a primit o distincție din partea președintelui Iohannis. A fost impecabilă atunci. La fel este și acum. Maria Burlacu este șefa de promoție a Colegiului Hasdeu cu media 10!”, a declarat directorul Colegiului Hasdeu, Ionel Banu.

Reporter Opinia: Cum este să fii șef de promoție cu media 10?

Maria Burlacu: Acum privind în urmă și văzând că am fost capabilă, îmi pare rău că am fost stresată și mi-a fost teamă să nu dezamăgesc. Acum îmi dau seama că ar fi putut fi făcute toate îmbinând utilul cu plăcutul. Sunt emoționată că am primit titlul de șef de promoție. Îl văd ca pe o încununare a efortului depus în cei patru ani de liceu.

Rep Opinia.: Ce vei face în viitor?

M.B.: Acum urmează examenul de Bacalaureat și, cu ajutorul lui Dumnezeu, după admiterea la facultate, sper să fiu studentă la Medicină.

Rep Opinia.: Ce înseamnă pentru tine să fii hasdeian?

M.B.: Nu pot descrie în cuvinte. Abia mi-am putut stăpâni lacrimile pe tot parcursul zilei de astăzi. Nostalgia asta și-a făcut prezența încă de săptămâna trecută și acum regret fiecare clipă în care spuneam că vreau să cresc și să termin liceul, așa cum își dorește orice copil.

Rep. Opinia: Ai declarat într-un alt interviu că vrei să profesezi în România. Rămâi la aceeași părere?

M.B.: Da, cu siguranță în România vreau să profesez.

Rep. Opinia: Ce specializare vei alege la Medicină?

M.B. Opinia: Probabil Pediatrie.

Sursa: opiniabuzau.ro




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%