FOTO/INTERVIU: Hasdeianca Maria Burlacu, șefă de promoție cu media 10: „Regret fiecare clipă în care spuneam că vreau să cresc și să termin liceul” • Opinia Buzău

Mai 26 09:02 2018 by opiniabuzau

Cea de a 150-a promoție de absolvenți a Colegiului „B. P. Hasdeu” a avut anul acesta un șef de promoție care probabil va rămâne în istorie. Maria Burlacu a absolvit Colegiul Hasdeu cu media 10, reușind să obțină doar medii de 10 din clasa a V-a până în clasa a XII-a.

Vineri, 25 mai, hasdeianca a fost ovaționată la scenă deschisă de către colegi, conducerea liceului și autoritățile locale prezente la festivitatea de absolvire a celui mai titrat colegiu buzoian. Adolescenta și-a împărțit timpul petrecut în liceu între orele de studiu, naveta pe care a făcut-o zilnic la Buzău și activitatea de solistă a Centrului de Cultură și Artă Buzău.

*

„A venit la Buzău de la C.A. Rosetti, convinsă că își va găsi un loc aici, după ce patru ani de gimnaziu, ca să aibă concurență, a făcut naveta din satul Lunca, la Școala C.A. Rosetti. A continuat să facă naveta toți cei patru ani de liceu, de la C. A. Rosetti la Buzău, la Colegiul Hasdeu. A venit la noi decisă de la început că aici îi este locul și timp de patru ani a confirmat. Vrea să urmeze Medicina și să profeseze în România, convinsă că dacă știi meserie și te impui, te poți realiza și aici, la noi în țară. Este un model de comportament, de respect față de școală. A reprezentat toți hasdeieni la Cotroceni, când colegiul nostru a primit o distincție din partea președintelui Iohannis. A fost impecabilă atunci. La fel este și acum. Maria Burlacu este șefa de promoție a Colegiului Hasdeu cu media 10!”, a declarat directorul Colegiului Hasdeu, Ionel Banu.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%