Indisciplina în trafic sancţionată de poliţişti | 27 permise de conducere reţinute de poliţiştii rutieri

Decembrie 27 17:45 2017 by buzau.net

Pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră la nivelul judeţului, poliţiştii cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat în perioada acestei minivacanţe peste 200 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile constatate în trafic și au reținut 27 de permise de conducere.

Cele mai multe dintre abaterile constatate au fost săvârşite de conducători auto care nu au respectat regimul legal de viteză(67), au condus autoturisme cu diferite defecţiuni tehnice(12), au oprit sau staţionat în alte locuri decât cele permise(10), dar şi care nu au utilizat centura de siguranţă(29).

Cea mai mare viteză – 118 km/h a fost înregistrată de aparatul radar amplasat pe DN 10, pe raza oraşului Pătârlagele, la volanul autoturismului fiind depistat un tânăr de 24 de ani, din Pănătău.

Permisele de conducere au fost reţinute conducătorilor auto care au depăşit cu peste 50 de km/h limitele legale de viteză, au condus autovehiculele sub influenţa alcoolului sau au efectuat depăşiri neregulamentare, precum şi care nu au respectat regulile privind prioritatea sau nu au oprit la semnalul regulamentar efectuat de poliţistul rutier.

Tot în această perioadă poliţiştii au întocmit 11 dosare penale, cele mai multe pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa alcoolului.

Valoarea totală a sancțiunilor este de peste 78.000 lei.

 

  •  

 

Depistaţi la volan, fără permis şi sub influenţa alcoolului

 

La data de 24 decembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Smeeni, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au depistat pe raza localităţii Mitropolia un bărbat în vârstă de 33 de ani, din localitate, care circula cu un autoturism pe drumul comunal 102 I.

Din verificări a reieşit că nu posedă permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie alcoolică de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal.

 

La data de 25 decembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au depistat pe raza localităţii un buzoian în vârstă de 20 de ani, implicat într-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal.

 

La data de 25 decembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Berca, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au depistat pe raza localităţii Haleş un bărbat în vârstă de 55 de ani, din localitate, care emana halenă alcoolică.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările.

 

  •  

 

Având în vedere fenomene meteo de ceaţă care pot apărea local şi pot determina scăderea vizibilităţii, poliţiştii recomandă conducătorilor auto :

 

- Să reducă pe cât posibil viteza de deplasare;

- Să folosească luminile de ceaţă;

- Să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol;

- Să folosească corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi observaţi în trafic;

- Să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică;

- Să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;

- Să manifeste permanent o conduită preventivă la volan!

 

Conduceți prudent și respectați indicațiile polițiștilor rutieri!

  •  

Accidente de circulaţie

 

La data de 22 decembrie a.c., Poliţia a fost sesizată despre producerea unui accident de circulaţie pe raza municipiului Buzău.

Din primele verificări efectuate de echipa de cercetare la faţa locului, a reieşit că o buzoiancă în vârstă de 37 de ani, aflată la volanul unui autoturism ce se deplasa către intrarea în Buzău, posibil din motive medicale ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu parapetul despărţitor al sensurilor la urcarea pe un pod rutier.

În urma impactului a rezultat rănirea unei pasagere în vârstă de 42 de ani, tot din Buzău, care a fost transportată la spital.

S-a întocmit dosar penal şi poliţiştii rutieri continuă cercetările.

 

***

La data de 22 decembrie a.c., Poliţia a fost sesizată despre producerea unui accident de circulaţie pe raza municipiului Buzău.

Din primele verificări efectuate de echipa de cercetare la faţa locului, a reieşit faptul că un bărbat în vârstă de 49 de ani, aflat sub influenţa alcoolului şi care se deplasa pe partea carosabilă, a fost acroşat de un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, care circula în aceeaşi direcţie.

Din eveniment a rezultat rănirea pietonului care a fost transportat la spital. Totodată în urma testării cu aparatul etilotest, în cazul pietonului a rezultat o concentraţie alcoolică de 1,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit dosar penal şi poliţiştii rutieri continuă cercetările.

 

***

La data de 23 decembrie a.c., Poliţia a fost sesizată despre producerea unui accident de circulaţie pe DJ 203 K, pe raza localităţii Borduşani.

Din primele verificări efectuate de echipa de cercetare la faţa locului, a reieşit faptul că un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Pietroasele, aflat la volanul unui autoturism, a efectuat manevra de întoarcere, fiind surprins şi acroşat de un autoturism condus pe direcţia Buzău către Săgeata, de o tânără în vârstă de 27 de ani, din Săgeata.

În urma impactului a rezultat decesul conducătorului primului autoturism şi rănirea uşoară a conducătoarei celuilalt autoturism.

A fost întocmit dosar penal şi poliţiştii rutieri continuă cercetările.

 

***

 

La data de 24 decembrie a.c., Poliţia a fost sesizată despre producerea unui accident de circulaţie pe DN 2 E85, pe raza localităţii Poşta Câlnău.

Din primele verificări efectuate de poliţişti la faţa locului, a reieşit faptul că un buzoian în vârstă de 31 de ani, aflat la volanul unui autoturism care circula către Râmnicu Sărat, ar fi acroşat un pieton ce se deplasa pe acostamentul consolidat al drumului, în acelaşi sens.

Din eveniment a rezultat rănirea pietonului, un adolescent de 16 ani, din Poşta Câlnău, care a fost transportat la spital.

A fost întocmit dosar penal şi poliţiştii rutieri continuă cercetările.

 

***

 

La data de 26 decembrie a.c., Poliţia a fost sesizată despre producerea unui accident de circulaţie pe DN 2 B, în afara localităţii Gălbinaşi.

Din primele verificări efectuate de poliţişti la faţa locului, a reieşit faptul că un tânăr de 31 de ani, din Pucioasa, aflat la volanul unui autoturism care circula către municipiul Buzău, s-a angajat în depăşirea autoturismului din faţa sa, care efectua un viraj la stânga către localitatea Tăbărăşti şi era condus de o tânără de 24 de ani, din Ialomiţa.

Din eveniment a rezultat rănirea unui pasager din primul autoturism, în vârstă de 31 de ani, din Ianca, care a fost transportat la spital.

A fost întocmit dosar penal şi poliţiştii rutieri continuă cercetările.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%