Iată ce au făcut patronii de maxi taxi. Ședință azi și la Primăria Buzău

Aprilie 24 15:41 2018 by buzoieniiro

Maxi taxi a continuat să circule și azi prin municipiul Buzău chiar dacă patronii au primit – între timp – notificările de reziliere a contractelor trimise de către Primăria Buzău și Asociația de Dezvoltare.

Deocamdată, așa cum se va putea vedea mai jos, patronii de maxi taxi au câștigat măcar timp, iar microbuzele vor mai putea funcționa o perioadă.

„Nu știu exact cum acționează colegii de pe celelalte trasee, dar probabil că fac același lucru. Mi-am pus la treabă avocatul, am întocmit și depus contestații la notificarea de reziliere atât la Primăria Buzău, cât și în justiție. Considerăm că nu sunt motive pentru reziliere, ne-am îndeplinit cerințele din contract. Deocamdată microbuzele noastre vor circula ca și până acum”, ne-a declarat Victor Vasile, omul de afaceri care deține licența pentru traseul 10M, unde circulă midi-busele Karsan.

Pe acest subiect fierbinte s-a ținut azi-dimineață și o ședință în Primăria Buzău.

„S-au trimis acele notificări de reziliere, am primit între timp – din partea unora dintre proprietarii de maxi taxi  – și contestații la acele notificări. La vom analiza și le vom oferi un răspuns. Maxi taxi vor mai circula maximum până la datele la care le vor expira licențele. E vorba de 30 iunie pentru traseul 5 și 16 august pentru celelalte. De la acele date licențele nu  vor mai fi prelungite”, a declarat azi pentru buzoienii.ro, Garofița Iordache, șefa Biroului Transporturi din cadrul Primăriei Buzău.

Pentru a elimina serviciul maxi taxi Primăria Buzău se va preleva de o directivă a Uniunii Europene care prevede că pe un traseu poate funcționa un singur operator.

Dincolo de aspectul legal, maxi taxi este acuzat că nu respectă orarul și că șoferii circulă fix înaintea autobuzelor pentru a le „fura” călătorii plătitori de bilet.

Autobuzelor nu le rămân decât pensionarii și elevii, care circulă gratuit ori la tarife subvenționate. De aceea formula „maxi taxi cu profitul, iar autobuzele cu pierderile”, este în mare măsură adevărată – la nivelul municipiului Buzău.

În ultimii ani Primăria Buzău a plătit peste 60 mld lei vechi/an subvenție pentru funcționarea Trans-Bus.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%