GATA VACANȚA! VOINȚA, DIN NOU LA TREABĂ

Ianuarie 22 12:03 2023 by Sportul Buzoian

Momentul reunirii Voinței Limpeziș a venit sâmbătă, la numai trei săptămâni de la debutul noului an calendaristic. Situația din clasament nefiind tocmai cea mai fericită, frații Dedu și ceilalți factori de decizie din cadrul echipei au fost nevoiți să recurgă la schimbări, atât la nivel de lot de jucători, cât și în staff-ul tehnic.

Pusă în discuție de ceva vreme, înregimentarea unui atacant cu experiență s-a produs la începutul lui ianuarie. Mai exact, s-a optat pentru aducerea tunisianului Younes Hamza, un jucător nu tocmai străin de fotbalul românesc, care a evoluat la Petrolul Ploiești și a făcut-o cu destul succes. Cu 11 selecții în naționala Tunisiei, jucătorul în vârstă de 36 de ani are în palmares o cupă a Tunisiei, o cupă a României, un titlu și o cupă a Bulgariei, și participări în cele mai importante competiții europene, Champions League (cu Ludogorets Razgrad) și Europa League (cu Petrolul Ploiești). În același timp, jucătorul urmează și cursurile de antrenor organizate de Școala Federală. Este un transfer cu nume, care se speră să9 mai rezolve problemele ofensive ale echipei. Căci este nevoie mare de puncte, și, implicit, de marcarea a cât mai multe goluri!

Dar Younes nu a venit singur. Tot în această perioadă s-a alăturat echipei și Marian Teodorescu, un tehnician cu experiență, care a pregătit în trecut echipe precum CSO Băicoi, CS Cornu sau Petrolul 95 Ploiești. El va ocupa la Voința funcția de director tehnic al echipei, antrenor principal urmând să rămână Marius Musceleanu. Nu în ultimul rând, în staff a fost cooptat și Adrian Șoigan, fostul portar al Petrolului Berca sau Gloriei Buzău, care se va ocupa de pregătirea goalkeeper-ilor Limpezișului.

O analiză a meciurilor și rezultatelor echipei denotă faptul că au fost risipite cu ușurință puncte prețioase, acel 3-4 cu Dinamo Bacău fiind de poveste, mai ales că băcăuanii au întors scorul de la 3-0. O cauză ar fi lipsa jucătorilor cu experiență, care să știe să gestioneze momente delicate din joc. Tocmai de aceea s-a optat pentru aducerea jucătorilor Andrei Baciu (CS Cornu) și Ionuț Filip (CS Băicoi), doi jucători cu mare experință în fotbal, care pot aduce un plus echipei. Alături de ei, au mai fost aduși Robert Marin (CSO Băicoi), Mihai Fabio (CS Cornu) și Ștefan Ursu (ACS Berceni), conducerea anunțând negocieri cu cel puțin încă alți șapte fotbaliști.

Lista disponibilizărilor este încă una și mai lungă. Față de echipa din tur, nu se vor mai regăsi Florin Alexandru, Ionuț Vișan, Vicențiu Micu, Mihai Radu, Nicușor Radu, Mădălin Chivu, Victor Harbuz sau Andrei Anghel. Ei fie au ales să plece la alte echipe, sau s-a considerat că nu mai pot ajuta echipa la acest moment.

Recapitulând situația, readucem aminte că Voința Limpeziș, nou-promovată la debutul sezonului în liga a III-a și singura reprezentantă a unui sat în primele trei eșaloane fotbalistice ale țării, ocupă în clasament locul al nouălea, penultimul, cu cinci puncte acumulate, rezultate dintr-un succes și un egal cu Brăila, plus un egal la Liești. Echipa se afă a trei puncte distanță față de ultimul loc și la cinci în spatele lui Dinamo Bacău, ocupanta poziției a opta în ierarhie. De aici va porni noul staff tehnic, care are la dispoziție trei etape din sezonul regulat plus un play-out, pentru a menține echipa în al treilea eșalon și în campionatul viitor. Mult succes tuturor în acest demers!

Younes Hamza, jucător Voința Limpeziș: ” Avem, chiar avem planuri să salvăm echipa, să facem echipă bună. Avem ambiție, deja am luat vreo 4-5 jucători, vrem să schimbăm echipă și este o provocare pentru noi ca staff tehnic, și pentru proprietari. Urmează să vedem ce putem face. Am văzut echipa la lucru, am fost a vreo trei meciuri. Bineînțeles, trebuie schimbat, trebuie să ne organizăm mai bine, și eu zic că pas cu pas o să facem treabă bună. Cu siguranță vor veni jucători, se va schimba echipa 60% cel puțin, și cu siguranță o să avem rezultate bune. Obiectivul cred că se poate îndeplini, altfel, dacă nu credeam, nu veneam aici. Avem șanse mari să ne salvăm. Pentru suporteri și apropiați, îi rog să vină la noi, să fie alături de noi, și să ne ajute cu orice se poate!”

Marian Teodorescu, director tehnic Voința Limpeziș:” Suntem conștienți de situația delicată pe care o are echipa, am venit cu sufletul deschis, să ajutăm și să creștem nivelul echipei. Ne așteaptă o perioadă grea și sperăm să ne îndeplinim obiectivul. Cu ce am adus din jucători, câțiva jucători buni, sperăm să facem treabă. Trebuie să strângem rândurile și să ne îndeplinim obiectivul, acela fiind evitarea retrogradării. Este unul realizabil, Doamne-ajută!”

Articol scris de: Florian Neculai (arenabuzoiana.ro)




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%