Frica de pandemie și kilogramele în plus

Martie 28 20:24 2020 by sanatateabuzoiana.ro
Frica de pandemie și kilogramele în plus

Nutriționiștii avertizează că nu doar lipsa de mișcare specifică autoizolării la domiciliu poate avea efecte negative asupra siluetei, ci și sentimentul de teamă pe care îl încearcă mulți în această perioadă.

Pe lângă autoizolarea recomandată și chiar impusă de autorități, oamenii trebuie să încerce în această perioadă să rămână calmi și să-și păstreze optimismul. Teama sau chiar starea de panică sunt dăunătoare în egală măsură, atât psihicului cât și fizicului, conform avertismentului lansat de nutriționista spaniolă Clotilde Vázquez.

Aceasta a precizat că izolarea la domiciliu înseamnă și mai puțină mișcare, așa că e foarte posibil ca sfârșitul pandemiei să ne prindă pe mulți dintre noi cu câteva kilograme în plus. Acest fapt s-ar putea datora nu doar lipsei de mișcare, ci și anxietății și fricii, de aceea este foarte important să încercăm să rămânem cât mai calmi în această perioadă.

„Să nu mire pe nimeni dacă avem senzaţia de foame mai frecvent pentru că frica determină înmagazinarea de grăsimi. Stresul emoţional, starea de îngrijorare generată inclusiv de frica de coronavirus, mobilizează un complex de hormoni şi neurotransmiţători care ne fac să depunem grăsimi pentru a acumula energie. Astfel, reducem activitatea fizică şi atacăm mai des frigiderul, de aceea izolarea necesită un sacrificiu în plus – mai puţină mâncare” a declarat Clotilde Vázquez.


Sursa: sanatateabuzoiana.ro



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%