Aproape 1400 de combinezoane, 45 de litri de dezinfectant de suprafețe și instrumentar medical au ajuns la Buzău din primul transport sosit din Coreea de Sud

Martie 28 15:06 2020 by opiniabuzau

În județul Buzău au ajuns în data de 27 martie, de la Inspectoratul General de Situații de Urgență, 1380 de combinezoane de protecție și 45 de litri de dezinfectant de suprafețe și instrumentar medical, care au fost distribuite către unitățile sanitare din județ. Echipamentele medicale au fost distribuite atât personalului medical, cât și celui non-medical, care asigură asistența medicală de specialitate, primul ajutor și transportul în faza prespitalicească, a anunțat Instituția Prefectului. Echipamentele au fost aduse cu o aeronavă NATO din Coreea de Sud, fiind achiziționate de statul român, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și IGSU.

Acestea fac parte din transportul de aproximativ 45 de tone de echipament medical au ajuns în România joi, de la Seul, cu o aeronavă NATO. Echipamentele, constând în alte 100.000 de combinezoane de protecţie, au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în ţara noastră.


Sursa: opiniabuzau



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%