FOTO | La Buzău, sălile de clasă se mută în parcuri. Mobilierul va fi realizat din stejari uscaţi

Iunie 3 08:16 2020 by opiniabuzau

Pentru a evita ­pro­blemele legate de distan­ţarea socială în spaţiile închise din sălile de clasă, Primăria Buzău vine cu o idee originală: primul proiect de şcoală în aer liber din ţară!

Mai exact, în trei parcuri din oraş vor fi amenajate clase cu bănci pentru ore în aer liber. Mobilierul este realizat din stejari uscaţi, iar între fiecare copil va fi o distanţă de doi metri, pentru a putea fi respectate toate măsurile de protecţie.

Ideea le-a venit oficialilor după ce câţiva profesori au fost în Finlanda şi au văzut cum se desfăşoară acolo orele în aer liber.

„Vor fi adevărate săli de clasă în aer liber, unde se practică învăţare la fizică, chimie şamd, dar şi aplicaţii pentru că aici vom avea terenuri amenajate pentru legumicultură, floricultură, vom avea o casă a ­pesca­rilor, microferme. (…) Lucrăm la primul proiect de şcoală în aer liber din ţară! În curând, în Parcul Tineretului din Buzău, copiii vor putea participa la ateliere de grădinărit, pescuit, arte, lectură, limbi străine, teatru de vară, gătit, apicultură, cinema în aer liber şi multe altele. Şcoala din Parc Buzău se va extinde treptat şi în parcurile Crâng şi Marghiloman, cu spaţii de învăţare şi joacă pentru copiii de grădiniţă, elevii, educatorii şi profesorii din toate grădiniţele şi şcolile din oraş”, a declarat primarul Constantin Toma.


Sursa: opiniabuzau



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%