ȘCOLI REDESCHISE, ABSENTEISM RIDICAT. NU AU MERS, DE TEAMA ÎMBOLNĂVIRII

Iunie 2 19:49 2020 by campusbuzau.ro

Absenteism ridicat de la cursurile de pregătire pentru evaluarea națională și bacalaureat, la nivelul județului Buzău. Mii de părinți au decis să nu își lase copiii în școli, de teama îmbolnăvirii cu Covid-19, în ciuda măsurilor speciale luate. De exemplu, la Școala nr. 1 din orașul Buzău, niciun elev nu a fost prezent la ore. 

 

Astăzi, absolvenții de gimnaziu și cei de liceu au avut posibilitatea de a reveni în unitățile lor de învățământ, după aproape trei luni. Ei au fost invitați să participe la orele de pregătire pentru evaluarea națională și bacalaureat. La intrarea în școală, după un triaj epidemiologic, fiecare participant la cursuri  primește o mască. La plecarea din unitate, elevul lasă masca folosită și primește alta.

La școala cu cel mai mare număr de absolvenți de gimnaziu din județ, absenteismul a fost foarte mare. Inițial, în majoritate, părinții au fost de acord să îi lase pe copii la curusuri. Între timp, valul de îmbolnăviri de la Buzău i-a făcut să se răzgândească.

Statistica, centralizată săptămâna trecută, privind intenția de participare la cursuri, arăta un procent de peste 60% de absolvenți de clasa a VIII-a și aproape 39%, în dreptul absolvenților de liceu. Pe fondul cazurilor numeroase de îmbolnăviri de la Buzău, dar și al alternativei online, tot mai mulți părinți au decis să nu își trimită copiii la pregătiri.

De pildă, la Școala nr. 1 din Buzău, niciun elev nu va merge în unitate.

La Liceul Teoretic “Alexandru Marghiloman” din Buzău sunt 201 absolvenți. Cu mici excepții, ei și-au dorit să participe la orele de pregătire de la liceu. 

Astfel, responsabilii unității au luat măsuri conforme pentru a le oferi tinerilor condiții de protecție.

De menționat că, în weekend, la Buzău, au ajuns 250.000 de măști pentru școlile din întreg județul, un prim lot sosit din partea Ministerului Educației. Multe dintre unitățile buzoiene își procuraseră deja măști.

La nivelul județului Buzău, peste 4.000 de absolvenți de gimnaziu și aproape 4.000 de absolvenți de liceu vor fi angrenați în examenele naționale din această vară. (Mihai Bunăziua)


Sursa: campusbuzau.ro



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%