Fost primar după gratii pentru fraudă în obținerea de fonduri europene

Octombrie 18 21:11 2018 by opiniabuzau

Fostul primar de la Cochirleanca, Ilie Nicolae, a ajuns după gratii. Curtea de Apel Ploiești l-a condamnat la patru ani de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost judecat pentru abuz în serviciu și fraudă în obţinerea de fonduri europene. Soluția instanței, pronunțată ieri, este definitivă, fostul edil fiind deja încarcerat la Penitenciarul Focșani.

 Ilie Nicolae fusese condamnat de un complet al Tribunalului Buzău la 2 ani şi 11 luni închisoare cu suspendare, pe termen de supraveghere de 3 ani, în dosarul în care acesta a fost trimis în judecată, în 2015, de Direcţia ­Naţio­nală Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, pentru săvârşirea  infracţiunilor de complicitate la săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, abuz în serviciu, conflict de interese şi inducere în eroare a organelor judiciare.

În aceeaşi cauză a fost judecată şi soţia fostului primar, Aurica Nicolae, preşedinte al ,,Asociaţiei Cres­cătorilor de Ovine şi Caprine Carabaşa de Cochirleanca“, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, dar şi secretarul comunei Cochirleanca, Maria Borcan.

Sursa: opiniabuzau




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%