Petre Daea speră să oprească răspândirea pestei porcine cu recompense.

Octombrie 18 09:51 2018 by buzau.net

Ministerul Agriculturii speră să oprească răspândirea pestei porcine cu recompense.

Ministrul Petre Daea a anunțat, marți seară – 16 octombrie, că o să ofere în jur de 100 de lei celor care găsesc porci morți și anunță autoritățile. În acest fel ministrul Agriculturii vrea să stimuleze cetățenii care se confruntă cu situația de a întâlni un cadavru de porc, fie el mistreț sau domestic, să anunțe în cel mai scurt timp autoritățile.

Această măsură pe care Petre Daea vrea să o pună în aplicare vine pe fondul descoperirii unui nou focar de pestă porcină africană în Teleorman, județ care până la această oră nu se confruntase cu această epidemie.

“Este vorba de un nou focar, într-o pădure s-au găsit resturi de porci. Întrebarea care se pune este cine le-a dus acolo, într-o pădure, că l-am întrebat pe preşedintele ANSVSA. În gospodărie nu. Cum au ajuns porcii ăia acolo? Erau putreziţi. Au dus doi purcei, cadavre de purcei. Unul dintre cadavre a fost depistat pozitiv, celălalt nu. Întrebarea este cine le-a dus (în pădure – n. r.) şi se fac anchete. Au fost descoperite, pentru că noi am introdus următorul lucru: pentru a apăra ţara aceasta, am introdus şi această stimulare a găsirii unor cadavre (de porci – n. r.). În condiţiile în care găseşti un cadavru şi îl anunţi, pentru fiecare cadavru primeşti banii aceştia. Pentru că găseşti în pădure un mistreţ. Pe cine interesează? Spune, stai domnule, uite ce spun ăştia dacă-l anunţ”, a explicat Petre Daea la emisiunea Romania 9 de la TVR 1.

Banii pentru plata recompenselor sunt daţi din bugetul ANSVSA.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%