Militar buzoian, prezent la Jocurilor Invictus de la Sydney

Octombrie 18 09:17 2018 by buzaumedia.ro

În perioada 20 – 27 octombrie, în oraşul australian Sydney se va desfăşura a patra ediţie a Jocurilor Invictus la care vor participa militari răniți din 18 țări membre sau partenere ale NATO. Dedicată militarilor răniți în teatrele de operații, competiţia va reuni 500 de participanţi. La ediţia 2018 a Invictus Games, 15 militari români vor forma echipa României și vor concura la probele de tir cu arcul, atletism, canotaj de sală, powerlifting, ciclism, înot și volei din șezut.

Ca rezultate, în 2017 lotul României a reușit să obțină patru medalii, dintre care una de aur (tir cu arcul pe echipe), una de argint (tir cu arcul simplu) și două de bronz, la canotaj și proba de 1.500 metri. Printre militarii care vor reprezenta România se află și plt. Bogdan Dragomir, încadrat la Batalionul 620 Operații Speciale Buzău. La Toronto, a ocupat locul 7 din 26 la proba de 200 m, la atletism, iar pentru ediția de la Sydney, se antrenează la disciplinele atletism și sitting volley.

Plt. Bogdan Dragomir a fost rănit în anul 2016, în Afganistan. Pe timpul unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, insurgenţi care purtau uniforma forţelor de securitate afgane au deschis focul în timpul instruirii, rănind grav trei militari români. Militarilor li s-a acordat primul ajutor la fața locului și, ulterior, au fost transportați la cel mai apropiat spital militar, însă plutonierul Iulian Dumitrescu şi sergentul Adrian Vizireanu au decedat. Plutonierul Bogdan Dragomir a fost împușcat în umărul drept și coapsa dreaptă și este încadrat în gradul III de invaliditate. Jocurile se desfăşoară sub patronajul Prinţului Harry al Marii Britanii.


Sursa: buzaumedia.ro



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%