EXCLUSIV: Primarul a redus numărul asistaților social

Aprilie 25 12:18 2018 by buzau.net

Am putea spune că România a devenit țara asistaților sociali, iar numărul persoanelor care solică ajutor de la stat crește pe zi de trece.Deși nu se spune direct, această mare de oameni a devenit o pătură socială importantă pentru clasa politică, deoarece asistații pot decide soarta unor comunități locale prin acel drept de vot la alegerile locale.

În ultima perioadă, însă, pe plan național am reușit să remarcăm și primari tranșanți, care au căutat şi găsit soluții prin care această masă de oameni să nu mai stea toată ziua cu mâna întinsă, în așteptarea banilor de la Primărie.

La Berca, primarul Ionel Dobrița a găsit soluţia pentru a reduce drastic ajutoarele sociale, astfel că în aşezarea buzoiana mai există acum doar 31 asistaţi social.

“Unii au spus că astfel am pierdut muţi votanţi, dar eu cred că Berca câştigă astfel mai mulţi oameni civilizaţi şi mai responsabili” este de părere primarul.

Persoanele beneficiare care nu mai beneficiaza de această indemnizatie, nu au indeplinit numarul de ore lunare. Cei care nu și-au găsit singuri un serviciu, fie au fost pensionați, fie au fost ajutaţi de autorităţile locale însăşi viceprimarul fiind implicat direct în acest demers.

Adrian Negru

 




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%