E Ziua Mondială a Donatorului de sânge. Donând sânge, salvăm vieți!

Iunie 14 08:13 2021 by sanatateabuzoiana.ro

În lumea întreagă este celebrată astăzi Ziua Donatoului de Sânge, pentru a mulțumi donatorilor voluntari de sânge pentru gestul lor de a salva vieți și pentru a crește gradul de conștientizare asupra donării în condiții de siguranță și pentru a sărbători numărului de vieți salvate zilnic de donatorii de sânge. În plus, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge marchează avantajul neprețuit de a avea provizii de sânge accesibile și la timp, pentru sănătatea universală. Tema campaniei din acest an este „Give blood and keep the world beating” („Donează sânge, susține ritmul vieții pe pământ!”), iar prin acest mesaj se dorește să se sublinieze contribuţia esențială a donatorilor de sânge pentru a menține ritmul vieții și a îmbunătăți sănătatea oamenilor, întărind astfel apelul global ca mai mulți oameni să doneze sânge în mod regulat și să contribuie la o sănătate mai bună.

Ziua Donatorului de Sânge s-a sărbătorit pentru prima dată la Johannesburg, Africa de Sud, la 14 iunie 2004. Data a fost aleasă de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în semn de omagiu adus imunologului austriac Karl Landsteiner, laureat al premiului Nobel pentru medicină în anul 1930, născut la 14 iunie, pentru descoperirea grupelor de sânge AB0. În urma descoperirilor sale, transfuziile de sânge au devenit astăzi proceduri de rutină medicală.

Un accent deosebit al campaniei Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge de anul acesta va fi pus pe... [Citește articolul integral pe sanatateabuzoiana.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%