De ce ar trebui să vedeți comedia ,,Puricele în ureche”, o producție proprie a Teatrului Elisabeta din București?

Septembrie 25 07:58 2019 by buzaumedia.ro

Actorii Teatrului Elisabeta din București revin mâine în Buzău, cu spectacolul ,,Puricele în ureche”, în regia lui Șerban Puiu. Marcă a Teatrului Elisabeta din București, acest eveniment cultural va începe la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, în ,,Sala Maximilian”. De ce ar trebui să vedeți ,,Puricele în ureche”? Pentru că este o comedie extraordinară, în care toată lumea aleargă după toată lumea. Tema este una banală: o soție își bănuiește sotul de infidelitate și pune la cale o capcană, prin care să-l prindă asupra faptului. Numai că totul ia o turnură neașteptată. Se declanșează un lanț de evenimente neprevăzute, intrigi amoroase, identități greșite și personaje tot mai pestrițe.

Totul se întâmplă în înalta societate a saloanelor pariziene unde un doctor, un majordom încornorat, patronii unui bordel de lux, un spaniol împreună cu soția sa, o bucătăreasă cochetă și un englez-scoțian sunt într-un du-te-vino amețitor fiind purtați de acelasi carusel al încurcăturilor. Rezultatul? Cu toții se perindă de la Casa Chandebise la un hotel de moravuri ușoare și înapoi, iar acțiunea se derulează cu o viteză năucitoare. Scrisori anonime, gelozii, prieteni voluntari, stări de exaltare alcoolică, amenințări cu moartea…așadar, nu ai cum să nu râzi cu lacrimi.

Spectacolul este interactiv, actorii sunt peste tot în sală, iar publicul devine astfel participant activ al acestei comedii nebune. „Puricele în ureche“ impune un teatru de relaţii, în care predomină comicul de situaţie. Universul personajelor lui Feydeau este pestriţ, viu şi mereu în mişcare. Distribuția este de asemenea de nota 10, printre ei amintind de Leonid Doni, Andreas Petrescu, Mihnea Nicolau, Marcelo Cobzariu, Alexandru Prică, Vlad Ianuș, Ștefan Velniciuc sau Alexandra Velniciuc. Printre principalii protagoniști ai acestei comedii spumoase, publicul îi va putea urmări pe buzoianul Vasile Calofir (în rolul lui Carlos Homenides de Histangua) și pe fostul profesor la Liceul de Arta din Buzău, Lucian Ghimişi (în rolul lui Victor-Emmanuel Chandebise/Poche).


Sursa: buzaumedia.ro



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%