Cum a luat DNA o mare ţeapă cu dosarul lui Scutaru, bazat pe turnătoriile lui Bîgiu • Opinia Buzău

Septembrie 20 08:28 2018 by opiniabuzau

Instanţa supremă a făcut publică motivarea deciziei de achitare din dosarul în care DNA i-a acuzat pe fostul consilier prezidenţial George Scutaru – ex deputat PNL de Buzău –  şi pe fostul ­de­putat Dan Motreanu de spălare de bani în campania electorală din 2008.

În esenţă, procurorii au notat în rechizitoriu că Motreanu şi Scutaru au primit prin intermediul fostului şef al CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, 250.000 de euro, respectiv 170.000 de euro, bani pe care i-ar fi „spălat” prin mai multe firme, iar apoi i-ar fi folosit în campanie. Numai că, imediat după ce dosarul a ajuns în instanţă, întreg eşafodajul acuzaţiilor a început să se clatine, apoi să cadă.

„Înalta Curte constată că probele administrate în cauză nu dovedesc faptul că a existat o acţiune de remitere a sumei de …. euro de către martorul D. martorului B. (n.r. – Bîgiu), din care acesta din urmă să remită sume de bani inculpaţilor S. (n.r. – Scutaru) şi M. (n.r. – Motreanu). Întreaga construcţie a acuzaţiei are la bază, exclusiv, denunţul şi declaraţiile martorului denunţător B. (n.r. – Bîgiu) care, însă, nu se coroborează cu celelalte probe administrate în cursul procesului penal, acuzaţia formulată în cauză dovedindu-se a fi neîntemeiată”, a scris judecă­torul în motivare.


Sursa: opiniabuzau



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%