Toamna buzoiana - gradina imensa din oras

Septembrie 19 21:25 2018 by buzaulinreportaje.ro

Poate ca da sau poate ca nu, insa organizatorii din 2018 ai Toamnei buzoiene au drept         mascota butoiul. Sa puna oare accent pe roadele peste masura de satisfacatoare din viile bine ingrijite? Sau sa aduca ei un omagiu zeului Bachus care tine cu podgorenii si le ofera calitate maxima la vinurile dulci? Una peste alta, merita ca targul anului de la Buzau sa scoata la inaintare vinul pretios pe care dealurile din Dealu Mare-Pietroasele-Breaza sau Naeni il produc anual la cel mai ridicat standard. Asadar momentul ca micii si mai marii producatori agricoli sa se prezinte a sosit!

O zi de toamna perfecta, poate prea calda pentru data din calendar spun cei care au trudit toata vara pe ogor, a fost de bun augur insa pentru startul celei de-a 13-a editii a Toamnei buzoiene – targul zonei care strange in curtea Dragaicii mesteri populari si producatori din tot judetul. In mod surprinzator, la orele amiezii producatorii isi asezau cu grija roadele in stand.

In timp ce in targ forfoteau micii si mai marii producatori, la intrare, primarul Constantin Toma privea cu satisfactie cum de la an la an, spune acesta, Buzaul legumicol reinvie! Se aduna toti producatorii care ne hranesc! Si eu am acasa un solar si cultiv legume, insa mi-am facut obiceiul sa si cumpar de aici ce ar trebui sa mai avem in casa! Este omagiul buzoienilor si al Buzaului pentru o traditie care exista si se tine la noi inca de la sfarsitul anilor 1800!

Potrivit obiceiului ultimilor doi ani, Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a poposit la Toamna buzoiana pe de o parte pentru a intelege inca o data importanta bazinului legumicol buzoian, pe de alta parte pentru a scoate din geanta oficiala vesti care sa-i determine pe agricultorii nostri sa mearga mai departe intr-un an cu dezamagiri  si neprevazut si in zootehnie si in legumicultura si chiar si in pomicultura si viticultura, dar mai ales sa-si exprime inca o data admiratia fata de cercetatorii legumicoli din Buzau.


Sursa: buzaulinreportaje.ro



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%