Concediu medical pentru toți părinții care-și îngrijesc copiii bolnavi de Covid-19

Decembrie 19 08:15 2021 by sanatateabuzoiana.ro

Senatorii au aprobat un act normativ prin care și părinţii vaccinaţi vor beneficia de concediu pentru îngrijirea copiilor lor bolnavi de Covid-19, plătit integral, reparând astfel situația paradoxală prin care legislația actuală îi excepta de la acest drept pe părinții vaccinați.

Părinţii vaccinaţi ai căror copii se află în carantină sau izolare din cauza unei suspiciuni sau a unei boli infectocontagioase confirmate, precum Covid-19, vor beneficia de concediu plătit 100% din baza de calcul stabilită, pentru îngrijirea copiilor lor, a decis, miercuri, în plen, Senatul României, prin adoptarea propunerii legislative pentru modificarea OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate.

Astfel, legea stabilește că „în cazul copilului pentru care s-a dispus măsura carantinei sau a izolării în condiţiile Legii 136/2020, asiguraţii pentru care nu se dispune măsura carantinei sau a izolării au dreptul la concediu pentru supravegherea şi îngrijirea copilului în vârstă de până la 18 ani. Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei (…) este de 100% din baza de calcul stabilită şi se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate”.

În expunerea de motive a proiectului de lege, inițiatorii (parlamentari USR, PNL, PSD și UDMR), au atras atenţia că, în prezent, părintele vaccinat este privat de îngrijirea copilului cu vârsta cuprinsă între 7 şi... [Citește articolul integral pe sanatateabuzoiana.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%