Cel mai mare cutremur din acest an. S-a simțit și la București și la Constanța

Aprilie 25 21:34 2018 by buzoieniiro

Conform datelor furnizate de Institutul Național pentru Fizica Pământului cutremurul din această seară a avut epicentru în Județul Buzău.

Și mai exact, acesta a fost localizat în Munții Buzăului, la doar câteva sute de metri de muntele Penteleu la o adâncime de 147 de kilometri.

„Cum ? Pe Penteleu ? Deci la noi, aici! Cu toate astea eu vă spun că n-am simțit niciun cutremur.  Acum aud de la dvs. Și doar eram acasă. Nici pe la vecini n-am auzit”, ne-a declarat Gh. Băcneanu, primarul celei mai apropiate comune, Gura Teghii.

Deși inițial INFP a apreciat că a avut magintudinea de 5 grade, după o jumătate de oră specialiștii seismologi au revizuit prognoza inițială si au micșorat magnitudinea de 4,6 grade.

Este cel mai puternic seism înregistrat anul acesta, după ce în martie s-a produs unul de 4,4 grade.

Cutremurul a fost resimțit atât la București, cât și la Constanța.

„Aceste cutremure moderate eliberează o cantitate de energie, dar la o scară destul de mică. Eliberează energia într-o zonă de câțiva kilometri. Aceste cutremure mici mai eliberează ceva din tensiune, mai reușesc într-un fel să amâne producerea unuia mare, dar nu pot elimina producerea unui cutremur mare” – Mircea Radulian, director știnnțific INFP.

Când ar putea avea loc acesta?

„Nu se poate face o previziune decât la o scară mare de timp. Putem spune foarte aproximativ că ne așteptăm la cutremur mare. Din păcate știm că Vrancea poate produce cutremure mari. O predicție, să spui exact data, nici măcar anul nu se poate spune – de ani buni se tot fac astfel de preziceri și toate au dat greş”, a spus Mircea Radulian.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%