Abateri rutiere sanctionate de politistii buzoieni

Aprilie 25 21:19 2018 by buzau.net

Abateri în trafic sancţionate de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră

 

În ziua de 24 mai a.c., poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de supraveghere şi control al traficului rutier, precum şi de prevenire a accidentelor de circulaţie, fiind aplicate în total 104 sancţiuni contravenţionale.

Aparatele radar care au acţionat pe principalele drumuri ce străbat judeţul au înregistrat 41 de autovehicule ce rulau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, pe sectoarele de drum tranzitate.

Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale în cazul conducătorilor auto şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă(19), pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice, dar şi pentru alte abateri în trafic(20).

Pentru nerespectarea regulilor privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului public sau autovehiculelor care aveau acest drept, 5 conducători auto au predat permisul de conducere.

Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii rutieri au mai sancţionat şi 14 pietoni care şi-au pus viaţa în pericol prin modul în care au ales să traverseze.

În   cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au întocmit un dosar penal în cazul unui tânăr în vârstă de 25 de ani, din Gherăseni, depistat la volanul unui autoturism în municipiul Buzău, deşi avea suspendată exercitarea acestui drept.

 

Pentru prevenirea unor situaţii nedorite, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău recomandă conducătorilor de autovehicule:

 

    • să acorde prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public,
    • înainte de a pleca la drum, să verifice întotdeauna starea tehnică a autovehiculului și să se intereseze în privinţa condiţiilor de drum şi trafic, de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă,
    • să manifeste prudenţă în trafic şi să nu se angajeze în efectuarea unor depăşiri neregulamentare,
    • să adopte o conduită preventivă în trafic.



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%