Care este legătura Ralucăi Bădulescu cu Buzăul • Opinia Buzău

Decembrie 6 22:00 2017 by opiniabuzau

• De la eroul aviaţiei române, la apariţiile în tabloide

Este cunoscută pentru stilul său nonconformist şi apariţiile în paginile tabloidelor. Puţin ştiu, însă, că Raluca Bădulescu, jurată în emisiunea „Bravo, ai stil!” şi, mai nou, designer de modă, are legături foarte strânse cu Buzăul.

Mai exact, Raluca este nepoata celebrului buzoian Mircea T. Bădulescu, eroul aviator al celui de-al Doilea Răzoi Mondial, considerat asul aviaţiei române de bombardament în picaj. De altfel, luna trecută Raluca Bădulescu a venit la Buzău cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la înfiinţarea Şcolii nr. 1, care poartă numele celebrului ei bunic.

Bombardarea podurilor în faţa nemţilor

Dar, să o luăm cu începutul. Mircea T. Bădulescu s-a născut la 1 noiembrie 1917, la Buzău, şi tot aici urmează  cursurile Şcolii Primare de băieţi nr. 2 din Buzău, azi Şcoala n.r. 1 „Aviator Mircea T. Bădulescu” şi, mai târziu, cursurile prestigiosului Liceu Bogdan Petriceicu Hasdeu, iar apoi a îm­brăţişat cariera militară, specialitatea aviaţie. Cel mai important moment al carierei sale s-a produs la data de 13 ianuarie 1945, când Mircea T. Bădulescu a plecat într-o dificilă misiune specială de bombardare a podurilor principale de peste Dunăre, „Margareta” şi „Elisabeta”, de la Budapesta.  Acestea erau singurele punţi de legătură între Buda şi Pesta, rămase intacte după anii grei de război, pe care nemţii le mai puteau utiliza pentru aprovizionarea cu armament şi provizii a trupelor rămase în război.

Fiul celebrului aviator avea să devină şi el destul de cunoscut după Revoluţie. Este vorba despre Doru Laurian Bă­dulescu, tatăl mondenei Raluca Bădulescu.

Omul care a negociat creanţa libiană a Rompetrol

Doru Bădulescu a fost se­cretar de stat pe Mediu în Guvernul Boc din 10 februarie 2009 şi senator în legislatura 1996-2000 ales în judeţul Ilfov pe listele PDSR. În 1994, acesta negocia cu primii investitori ai afacerii din zona Insulei Şerpilor, din poziţia de preşedinte al Agenţiei Na­ţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), dar şi de preşedinte al Consiliului Director al companiilor Enterprise Oil şi Canadian Oil. Laurian Bădulescu a fost primul preşedinte al Agenţiei Naţio­nale pentru Resurse Minerale şi cel care a negociat, din partea statului român, creanţa libiană a Rom­petrol pentru care a fost cercetat penal Dinu Patriciu. Ulterior, Doru Bădulescu a devenit acţionar minoritar în afacerea Rompetrol şi, apoi, omul care a negociat priva­ti­zarea Petrom. Doru Bădu­lescu apare şi în stenogramele do­sarului de „spionaj“ al privatizărilor strategice din energie, avându-l ca principal pion pe bulgarul Stamen Stanchev.

 Apariţii extravagante şi „Cocaină pentru VIP-uri”

Doru Bădulescu are două fiice, Ioana şi Raluca. Cea mai cunoscută este Raluca Bă­dulescu, născută în capitală în 1974. Aceasta a absolvit Liceul „Sfântul Sava” şi Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti. A fost inclusă, încă de la început, în topul  copiilor de bogătaşi ai României şi, după căsătoria cu Vali Pungă, pe atunci cel mai bine cotat  model masculin din România, a început să se vorbească tot mai mult despre Raluca Bădulescu în presa autohtonă. Imaginile cu Raluca supraponderală şi apariţiile sale dezinvolte cu decolteul „generos” şi bustul imens au făcut de multe ori deliciul tabloidelor.

Îşi permitea extravaganţe, vacanţe în capitalele lumii şi cumpărături în cele mai exclusiviste magazine de lux şi a fost tot timpul prietenă cu cunos­cuţii din showbiz, de la muzicieni, modele şi petrecăreţi, de la Cătălin Botezatu la Ioana Băsescu. Căsnicia Ralucăi cu Vali Pungă a durat patru ani şi apoi s-au despărţit, având împreună un copil. Împreună au avut o firmă de impresariat artistic  de modele masculine, prima de acest fel din România. În prezent, Raluca este proprietara unui salon de înfrumuseţare  numit ABSOLUT NAILS.

Numele Ralucăi Bădulescu a fost vehiculat în dosarul „Cocaină pentru VIP-uri”, în anul 2000, un dosar în care au fost cercetaţi Tiriac jr., Ileana Lazariuc, Raluca şi Robert Sandu.

În ultimii ani, Raluca şi-a făcut o operaţie de micşorare a stomacului şi aşa a ajuns de la 120 de kilograme să cântărească 56-57 de kilograme.

Pe 3 decembrie, vedeta Kanal D şi-a lansat prima colecţie de haine, în cadrul evenimentului „Bucharest Fa­shi­on Week 2017!, care  ajuns anul acesta la a 28-a ediţie. Linia de articole vestimentare se numeşte „Regina Regeasca”.07

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%