Bulevardul Unirii intră în reabilitare și modernizare

Septembrie 2 13:56 2021 by gazetabuzoiana.ro

Peste două săptămâni, bulevardul Unirii se va transforma în şantier iar circulaţia auto şi pietonală va fi extrem de dificilă.  

Primul tronson care va intra în lucru este cel situat între podul Mărăcineni şi giratoriul cu avion. Taficul auto se va desfăşura pe câte un sens de mers pe jumătate din bulevard, cu restricţii de circulaţie.

Totul are la bază un proiect a cărui valoare este de peste 88 de milioane de lei, accesați prin fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, AXA PRIORITARĂ 4.

Proiectul inițiat de Primăria Buzău își propune reabilitarea rutieră completă a acestor trei artere principale pe care vor putea circula, în siguranță, pe coridoare separate, mijloacele de transport în comun, autoturismele, în timp ce bicicliști vor avea piste exclusive, prevăzute iluminat cu LED.

”Prin acest proiect, se propune reabilitarea infrastructurii rutiere pe cele trei străzi din municipiul Buzău (Bulevardul Unirii, Str. Transilvaniei, și Aleea Industriei), cu delimitarea fizică a benzilor de transport public acolo unde geometria străzii permite, reabilitarea trotuarelor, crearea de piste pentru bicicliști (inclusiv iluminatul exclusiv al acestora), amenajarea spațiilor verzi, irigarea acestora cât și dotarea cu mobilier urban și sistem de canalizație pentru curenți slabi. Suprafața construită a proiectului este de 279.510,00 mp (cuprinde suprafața totală a carosabilului, a trotuarelor, a pistelor... [Citește articolul integral pe gazetabuzoiana.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%