Banca de Gene de la Buzău, înființată dar, deocamdată, fără bani de funcționare

Mai 5 19:07 2021 by observatorulbuzoian

Banca de Resurse Genetice pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale Buzău  înființată  prin Hotărârea Guvernului nr. 690/2019 de către Guvernul PSD nu are, cel puțin deocamdată, sumele necesare pentru funcționare. Liberalii buzoieni au promis în urmă cu câteva luni că unitatea de cercetare de la Buzău va primi sumele necesare însă, cel puțin până acum, nu au fost date publicității date privind alocarea de fonduri chiar dacă cei direct implicați încă mai speră ca statul le va aloca sumele necesare.

Până atunci însă, Banca de Gene de la Buzău rămâne DOAR înființată(din septembrie 2019) dar nu și funcțională ceea ce generează pierderi imense după cum spun specialiștii.

Potrivit președintelui Academiei de Științe Agricole și Silvice ”Gheorghe Ionescu-Șișești” (ASAS), Valeriu Tabără faptul că statul român nu alocă bani pentru cercetare duce la pierderi imense, pierderi pentru care nimeni nu este tras la răspundere.

”În ultimii 20 de ani, din cauza sistemului speculativ cu care s-a tratat această știință uriașă a viitorului, România a pierdut miliarde. Și nimeni nu răspunde de faptul că s-a speculat și România a pierdut enorm de mult. Cred că România trebuie să își construiască un institut de biologie, cu toate domeniile de abordare, de la cercetare fundamentală până la sistemele aplicate. Aceasta este o problemă în care Guvernul României ar trebui să facă eforturi în așa fel... [Citește articolul integral pe observatorulbuzoian.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%