Licitația pentru autostrada Ploiești-Buzău, lansată până la finalul lunii

Mai 5 19:07 2021 by observatorulbuzoian

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunțat, miercuri, în cadrul Ședinței de Guvern aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru tronsonul Ploiești-Buzău al Autostrăzii A7.

“Am aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici, adică investiţia A7 Ploieşti – Buzău. E un moment mare pentru acest proiect, practic este asumarea că acest proiect se va face, aprobarea investiţiei de către Guvernul României. Ce este absolut special la acest proiect este că acest moment va fi urmat imediat de paşi concreţi, fiind un proiect care a fost pregătit în ultimii doi ani la stadiul de detaliu, cu proiect tehnic, cu partea de exproprieri, avem în curs exproprierile şi vor fi lansate cât de curând, iar licitaţia pentru construcţie, pentru execuţia, va fi lansată până la sfârşitul lunii mai”, a declarat Cătălin Drulă, la finalul şedinţei de Guvern.

Tronsonul va avea o lungime de 63 km, 6 noduri rutiere, 160 de ha perdele forestiere și spații speciale pentru încărcare auto electrice. De asemenea, Guvernul intenționează să obțină finanțate pentru cei 63 de kilometri de autostradă prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Anunțul privind pașii făcuți de Guvern în realizarea multașteptatei autostrăzi a fost făcut și de senatorul liberal Vlad Pufu pe pagina sa de Facebook.

„Autostrada A7, se apropie lansarea licitației pentru execuție

Azi, Guvernul a anunțat, prin ministrul Transporturilor, aprobarea... [Citește articolul integral pe observatorulbuzoian.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%