„Nu-i de adevărat”. Mâine, decizie importantă în privința reparării podului!

Aprilie 25 12:35 2018 by buzoieniiro

Reclamație la adresa firmei care executa lucrarea de reparare a podului de la Mărăcineni.

„Am trecut în această dimineață pe la 08.45 pe pod. Am mers încet ca să văd ce se lucrează acolo. În mod surprinzător n-am văzut pe toată lungimea podului decât un singur lucrător. Tăia cu flexul niște balustrade. Nu mi-a venit să cred. Eu m-aș fi așteptat să văd acolo o sută de muncitori, activitate intensă. Acum întreb și eu: la ce s-au grăbit să închidă podul și să sufere mii de oameni zilnic, dacă ei n-au chef sau nu știu exact ce trebuie să facă ?”, ne-a declarat un cititor – important om de afaceri din Buzău.

Inginerul buzoian Vasile Ionașcu, reprezentantul firmei Freyrom – specializată în construcția de poduri și pasaje – contrazice opinia de mai sus.

„Nu-i așa sunt mai mulți. Unii lucrează la parapetul metalic, alții la grindă, unii la stâlpi, mai e și un buldoexcavator. Deja asfaltul de pe pod a fost frezat”.

Se cârpește sau se dă jos ?

Pe de altă parte mâine la pod se va ține o ședință importantă.

„Va trebui să se ia o decizie în privința lucrării care se va face. Vor fi și reprezentanți ai CNAIR, și proiectantul, și cel care a efectuat expertiza și a decis că e nevoie de intervenție urgentă. Trebuie să se ia o decizie în privința plăcii care susține calea de rulare. Fie se repară fiecare gaură apărută și se toarnă apoi o placă suplimentară de 7 centimetri grosime, fie se dă jos vechea placă, se pune armătură și se toarnă o nouă placă de la zero”, ne-a precizat ing. Vasile Ionașcu.

Prima variantă ar fi mai rapidă, a doua mai de durată. În zilele următoare se va lua decizia.

Apoi ar urma ca lucrările să se desfășoara în trei schimburi, așa cum cere și prefectul Carmen Ichim, pentru ca podul să fie terminat mai repede.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%