Conectează-te cu noi

Cultural/Educație

INTRAREA LIBERĂ: Buzoienii sunt invitați să sărbătorească Drăgaica și Ziua Iei purtând ie tradițională

Avatar photo

Publicat

pe

În acest an, în onoarea Zilei Drăgăicii și Zilei Iei, locuitorii din Buzău sunt invitați să se îmbrace în ia tradițională, în cadrul evenimentului special organizat în oraș. Cu ocazia acestei sărbători autentice, toți cei care vor răspunde provocării vor avea acces GRATUIT în Drăgaică.

Drăgaica este o sărbătoare tradițională românească care marchează solstițiul de vară și este asociată cu fertilitatea și recolta bogată. Ziua Universală a Iei, sărbătorită pe 24 iunie, este dedicată promovării și aprecierii iei românești, simbol al identității și frumuseții tradițiilor populare.

Evenimentul, organizat de către Primaria Buzau, invită locuitorii să își arate dragostea pentru tradiție și pentru România purtând cu mândrie ia tradițională. Toți cei care aleg să participe și să poarte ia vor avea intrarea gratuită în Drăgaică, unul dintre cele mai renumite evenimente culturale din regiune.

Fiecare participant va avea ocazia să se fotografieze în ia sa și să lege noi prietenii cu oameni care împărtășesc aceeași pasiune pentru tradițiile românești. Toate fotografiile vor fi colectate și etichetate cu Drăgaica Buzău, pentru a crea un album al Bucuriei, care va imortaliza această sărbătoare unică și pe toți cei care au sărbătorit alături de organizatori.

Sărbătorirea Drăgăicii și a Zilei Iei în Buzău reprezintă o oportunitate minunată de a promova și de a păstra vii tradițiile și cultura românească. Locuitorii sunt încurajați să se alăture acestui eveniment special, în care vor putea experimenta o atmosferă autentică și sărbători cu bucurie și mândrie bogăția moștenirii lor culturale.

Haideți să sărbătorim Drăgaica și Ziua Universală a Iei împreună, purtând ia și arătând lumii întregi dragul de tradiție și dragul de România! Pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment, vă rugăm să urmăriți pagina de Facebook a Drăgaica Buzău.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

21:30
Fotbal, SUPERLIGA

ACS Petrolul 52 - Gloria Buzău

15-07-2024 , Scor: 1-1
19:00
Fotbal, SUPERLIGA

Gloria Buzău - ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

22-07-2024
-
Fotbal, SUPERLIGA

ACSM Politehnica Iaşi - Gloria Buzău

27-07-2024
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

CSM Adjud (Vrancea) - Voința Lanurile (Buzău)

16-06-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

Voința Lanurile (Buzău) - CSM Adjud (Vrancea)

23-06-2024 , Scor: 1-1
,

,Trending