Vizită în teritoriul Geoparcului UNESCO Ținutul Buzăului cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului 2022 - Expresul Buzoian

Septembrie 11 08:04 2022 by expresulbuzoian.ro

Astăzi, cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului 2022, președintele Consiliului Județean Buzau, Petre – Emanoil Neagu a organizat vizita unor monumentele istorice de patrimoniu de pe teritoriul Geoparcului UNESCO Ținutul Buzăului și împrejurimi: Mănăstirea Bradu, Mănăstirea Ciolanu, Vulcanii Noroioși și Mănăstirea Berca, scrie expresulbuzoian.ro.

Acțiunea a fost organizată de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Ținutul Buzăului”, (cu membri fondatori Consiliul Județean Buzău şi cele 18 comune de pe teritoriul Geoparcului), în colaborare cu Direcția Județeană pentru Cultură Buzău.

Beneficiarii vizitei au fost peste 100 de elevi și cadre didactice din cadrul Liceului Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău, precum și copii şi însoţitori din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău.

Acțiunea vine să faciliteze accesul unor categorii defavorizate de cetățeni la educație, unul dintre obiectivele geoparcurilor UNESCO. După vizita, participanții vor realiza scurte materiale video de prezentare a geoparcului, inclusiv în limbaj mimico-gestual.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ținutul Buzaului a fost constituită în 2008, prin asocierea Consiliului Județean Buzău cu cele 18 comune de pe teritoriul geoparcului, în scopul realizării în comun a unor proiecte de interes zonal sau local, în vederea...

Citește articolul integral pe expresulbuzoian.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%