VIDEO FLAGRANT: Chiar dacă salariile au explodat în sistemul public de sănătate, personalul medical încă acceptă șpaga

Octombrie 30 18:45 2018 by ramnicpress.ro

Ori că vorbim de o simplă consultație, ori că este vorba despre o banală intervenție chirurgicală, românii au rămas încă "datori" personalului medical, chiar dacă salariile din sistemul public de sănătate au crescut semnificativ în ultima perioadă.

În funcție de unitatea spitalicească, șpaga lăsată medicului se poate învârti în jurul sumei de 300 de lei. La acest capitol nu sunt uitate nici asistentele care, chiar dacă au salarii mult mai mari față de mediul privat, nu se dau înlături de la 10, 20 de lei lăsați "pentru atenție". Este regretabil că în anul 2018, când medicii cât și personalul medical se bucură de salarii de ordinul miilor de lei acceptă să primească "plicuri negre".

Pe de altă parte, cifrele rezultate din chestionarele de feedback ale pacienților centralizate de Ministerul Sănătății arată o realitate paralelă, afirmând că în România "există un sistem medical modern, iar șpaga abia că mai există". Chiar și așa. cei de la Ministerul Sănătății știu și ei că realitatea este cu totul alta față de hârtii și îi încurajează în continuare pe pacienți să se adreseze organelor abilitate în cazul în care li s-au pretins diferite "atenții". Mai mult, reprezentanții Ministerului Sănătății susțin că este benefic ca pacienții să completeze acele formulare de feedback, mai ales că ele sunt anonime și arată, într-o oarecare măsură, gradul de satisfacție al pacientului după ce a primit servicii medicale din partea unei unități sanitare. 

Sursa: ramnicpress.ro




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%