GHINION pentru șoferi | Permise reținute, soferi amendati si dosare penale

Octombrie 30 17:56 2018 by buzau.net

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.



Astfel, pentru neregulile constatate în trafic au fost aplicate 200 de sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute 14 permise de conducere şi întocmite două dosare penale.

Cei mai mulţi dintre contravenienţi au fost conducători auto, 36 care nu au respectat regimul legal de viteză, 12 care nu au utilizat centura de siguranţă, 10 care au oprit sau staţionat în locurile sau zonele unde acest lucru era interzis, precum şi 48 pentru alte abateri în trafic.

Împotriva a 6 dintre şoferii sancţionaţi din cauza vitezei, a fost luată şi măsura de reţinere a permisului în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile.

Cea mai mare viteză -125 km/h - a fost înregistrată de aparatul radar amplasat pe DN 2 E85, în localitatea Poşta Câlnău, la volanul autovehiculului fiind depistat un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Moldova.

Poliţiştii au reţinut alte 8 permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului public, precum şi pentru neprezentarea la Poliţie în termen de 24 de ore de la implicarea într-un eveniment soldat doar cu pagube materiale.

Tot ieri, poliţiştii râmniceni au întocmit dosar penal în cazul unui bărbat de 39 de ani, din localitate, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism care figura radiat din circulaţie, din anul 2016.

NUMAI RESPECTÂND REGULILE DE CIRCULAŢIE, PUTEM AVEA UN TRAFIC RUTIER ÎN SIGURANŢĂ!

Atenţie sporită la efectuarea depăşirilor, nu vă angajaţi în efectuarea unor depăşiri neregulamentare sau manevre riscante în trafic! Circulaţi cu viteză moderată!

Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic generează accidente grave de circulaţie.

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%