VIDEO Duceau gunoiul, când au zărit cadavrul animalului lângă tomberon

Ianuarie 7 22:55 2019 by adevarul.ro

Panică printre locatarii unui bloc din Buzău după ce au văzut lângă tomberoanele de gunoi cadavrul unui purcel. Autorităţile sanitar veterinare au ridicat cadavrul pentru analize. În judeţul Buzău au fost cinci focare de pestă porcină africană iar patru dintre ele au fost deja închise.

Speriaţi de ce au văzut la televizor, legat de pesta porcină africană, locatarii unui bloc din zona industrială a Buzăului au intrat în panică, de dimineaţă, când au zărit cadavrul purcelului la câţiva paşi de bloc.

Oamenii sunt conştienţi de riscurile maladiei şi spun că numai oameni de rea credinţă puteau să lase cadavrul atât de aproape de locuinţe.

În câteva minute după ce au fost anunţate, autorităţile sanitar-veterinare au ajuns la locul unde se afla purcelul abandonat.

După ce au îmbrăcat costumele de protecţie, au trecut la dezinfectarea zonei.

Purcelul a fost pus într-un sac de plastic şi dus pentru necropsie la DSV. Probe din cadavru vor fi duse pentru analize la laboratorul de specialitate pentru confirmarea sau infirmarea diagnosticului de pestă porcină africană.

Grav este pentru autorităţi faptul că nu vor putea afla de unde provine purcelul respectiv pentru a lua măsurile necesare în focar dacă este cazul.

În judeţul Buzău au fost cinci focare de pestă porcină africană iar patru dintre ele au fost deja închise.


Sursa: adevarul.ro



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%