Gripa „i-a iertat” pe buzoieni, dar face victime prin țară

Ianuarie 7 17:14 2019 by sanatateabuzoiana.ro
Gripa „i-a iertat” pe buzoieni, dar face victime prin țară

Motivul principal este faptul că majoritatea persoanelor din județ, aflate în grupele de risc, s-au vaccinat până la acest moment, stocul de doze primit de către DSP Buzău fiind aproape de epuizare.

Scenariul sumbru de anul trecut se repetă și în 2019, în ceea ce privește evoluția gripei, zilele trecute fiind confirmat primul deces, exact așa cum se întâmpla la debutul lui 2018, când în prima săptămână din an deja se înregistraseră două decese. La fel ca și în sezonul precedent, anunțul  Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică vine după o perioadă „liniștită” din punct de vedere epidemiologic, în care numărul cazurilor de gripă s-a încadrat în limitele normale, asta și datorită faptului că perioadele cu temperaturi extrem de scăzute și căderi de zăpadă au fost puține și de scurtă durată.

Cu toate acestea, după ce din noul an s-a scurs prima săptămână, statistica indică și primul deces din acest sezon, datorat gripei. Este vorba de un pacient de 53 de ani, din Galați, care suferea de leucemie în fază terminală, fiind internat la Institutul Oncologic din Iași. Ce-i drept, șansele sale de supraviețuire erau infime, dat fiind diagnosticul grav, însă infecția cu virusul gripal de tip AH3 i-a grăbit sfârșitul. Cu toate că avea imunitatea foarte scăzută din cauza bolii, pacientul nu fusese vaccinat antigripal, vaccin ce ar fi avut capacitatea să îl protejeze împotriva infecției cu virusul gripal.


Sursa: sanatateabuzoiana.ro



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%