VIDEO Cum a intrat un preot din Buzău în afaceri cu capre. Livrează clienţilor brânză şi lapte din comenzi pe internet

Decembrie 29 09:01 2019 by adevarul.ro

Un preot buzoian care creşte 100 de capre de rasă în gospodăria sa şi livrează la domiciliu lapte şi brânză, prin comenzi luate prin internet.

Preotul Paul Negoiţă este de ceva vreme şi crescător de capre. Are în jur de 100 de animale în mica sa fermă de lângă municipiul Buzău căreia preferă să-i spună gospodărie.

În noua sa afacere, este ajutat de un experimentat medic veterinar şi doi îngrijitori.

Familia Negoiţă a înfiinţat gospodăria în 2017, în satul Focşănei. După un an, producţia de lactate a depăşit necesarul de consum în casă şi a hotărât să vândă o parte dintre produse.

”Noi aici am încercat şi încercăm să păstrăm totul în limite tradiţionale şi de aceea efectivul nu-l mărim foarte mult. Păstrăm sub 100 de animale. Vrem să fie fermă de familie. Avem un sistem de livrare la domiciliu pentru că e normal să venim în întâmpinarea celor care doresc să mănânce săsăntos”, spune Paul Negoiţă.


Ferma din Focşănei este specializată acum pe creşterea caprelor şi fabricarea produselor din lapte de capră. Complexul de la Focşănei este populat cu trei rase de capre, carpatină, boer şi rasa anglo-nubiană, fiecare cu povestea ei.

”Avem o rasă pe care vrem să o înmulţim, după ce a trebuit să ne ocupăm cu adaptarea ei. Se numeşte anglo-nubiană, regina laptelui. Cantitatea şi calitatea laptelui de la această rasă de capre sunt deosebite. Laptele nu are acel miros pregnant iar grăsimea trece de 4,5 şi ajunge la 6 la sută”, spune fermierul Paul Negoiţă.

Produsele standard ale fermei preotului Negoiţă sunt laptele crud, brânza şi zerul. Laptele de capră este dulce, gras şi hrănitor şi are proprietăţi miraculoase pentru sănătate, poate şi din cauză că aceste animale consumă foarte multă scoarţă de copaci, sare, cătină şi măceşe.

Clienţii pot comanda pe internet de la Ferma Capra roşie lapte şi brânză de capră, iar produsele sunt livrate cu o maşină frigorifică la domiciliul clienţilor. Un litru de lapte de capră costă 7 lei, un kilogram de brânză ajunge la 30 de lei, iar cea maturată, la 35 de lei.

Sursa: adevarul.ro




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%