VIDEO: A fost cel mai urmărit film românesc în cinematografe în 2018

Ianuarie 3 14:23 2019 by buzau.net

2018 a fost un nou an de succes pentru cinematografia românească unul, dintre puținele domenii din țara noastră care se bucură de apreciere mondială în mod constant, în ultimii 20 de ani.

De data aceasta, în premieră, o regizoare româncă a obținut marele trofeu, ”Ursul de Aur”, la Festivalul de Film de la Berlin, cu pelicula "Touch me not", iar actorul Bogdan Dumitrache a luat premiul pentru cel mai bun actor la festivalul de la San Sebastian. În schimb, în țară recordul absolut de încasări la producții românești a fost înregistrat de "Moromeții 2" scrie protv.ro

Lansat în noiembrie, în doar o lună şi jumătate, "Moromeţii 2" a devenit cel mai vizionat film românesc în cinematografe, în ultimii ani, înregistrând peste 70.000 de spectatori şi încasări de peste 1 milion de lei. Numai la Sala Palatului, la premiera de gală, s-au strâns 4000 de oameni.

Cu o distribuţie nouă, faţă de prima parte, avându-l pe Horaţiu Malaele în rolul lui Ilie Moromete, în jurul peliculei s-a creat o aşteptare uriaşă cu un an înaintea lansării. În spatele succesului a stat şi o campanie de promovare, gândită de echipa producătorului Tudor Giurgiu.

 




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%