UPDATE: Din motive ce nu tin de organizatori, spectacolul a fost anulat |Horatiu Malaele in spectacolul "Sunt un orb" la Râmnicu Sărat | Avem doua invitatii duble 

Februarie 18 12:42 2020 by buzau.net

Recitalul este compus dintr-o pleiada de poezii. Malaele vorbeste de dragoste animaliera, picturala, de mama, de partid prin versurile lui Nichita Stanescu, Teodor Paca, George Toparceanu, Emil Brumaru, Mircea Micu, George Tarnea, Geo Dumitrescu, Nazim Hicmet, Adrian Paunescu…

Distribuie si eticheteaza un prieten iar noi iti oferim una din cele două invitatii duble! Extragerea va avea loc pe 19 martie, ora 21.

Spectacolul “SUNT UN ORB” s-a nascut din nevoia lui Malaele de a comunica poeziile pe care le-a memorat pana acum. „De poetii pe care ii recit in acest spectacol ma leaga bucuria de a-i fi cunoscut, pe unii personal, pe altii din cartile bibliotecilor mele. Cu unii dintre ei am legat chiar o prietenie, cum este Emil Brumaru. El a fost un bun prieten. Si cu Nichita Stanescu am fost un bun prieten in copilaria mea teatrala si in maturitatea lui artistica. El a murit prea timpuriu. L-am cunoscut bine si a fost un privilegiu pe care mi l-a oferit viata. L-am cunoscut, mai apoi, pe George Tarnea. Nu sunt mandru de lucrurile astea, dar asa le-a aranjat Dumnezeu”, declara actorul.

El trece de la sinceritatea iubirii din “Uriasul” la revolta din “Un actor destul de fad”. Povesteste ca “Andromoaca mulge vaca, vaca linge Andromaca” dar isi si ‘canta iubita’ in “De mult negru”. Iti cutremura carnea cand vorbeste de parintii care ” ba n-aud, ba nu vad, ba fac pasii prea mici” si razi ca tuta cand aflii cine e boul care iubea pe Luminita. Te trece prin toate starile…de ramai prost!

Despre Horatiu Malaele

Horatiu-Valentin Malaele este un actor, regizor, grafician, caricaturist si scriitor roman. A absolvit Liceul Tudor Vladimirescu din Targu Jiu, iar in 1975 a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale, la clasa profesorului Octavian Cotescu. Initial dorea sa faca Arte Plastice, dar destinul se pare ca era altul.
A fost repartizat la Piatra Neamt, la Teatrul National, unde a interpretat mai multe roluri in piese precum ''Tinerete fata batranete'' de Eduard Covalli, ''Sluga la doi stapani'' de Carlo Goldoni, etc.
A ajuns apoi la Bucuresti unde a jucat pe scenele celor mai mari teatre Notarra, Odeon, Teatrul National, Bulandra, etc. Incepand cu anul 1982 a debutat ca regizor de teatru, dupa ce facuse regie de film.

Prima sa expozitie de desene a fost la Casa de Cultura din Targu Jiu pe cand era in clasa a 12-a, iar de-a lungul timpului a adunat peste 30 de expozitii pe care le-a si publicat in cartea autobiografica ''Horatiu despre Malaele''.





Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%