Un spital privat a obținut în instanță decontarea radioterapiei stereotactice în România

Septembrie 19 14:42 2022 by sanatateabuzoiana.ro

Unitatea medicală a obținut o sentință favorabilă definitivă prin care Guvernul este obligat să deconteze radioterapia stereotactică în țara noastră. Reprezentanții spitalului avertizează că va recurge la „executare silită” dacă decizia instanței nu este pusă în aplicare. , scrie sanatateabuzoiana.ro.

La aproape un an și jumătate de când a solicitat în instanță decontarea radioterapiei stereotactice în România pentru pacienții oncologici, Medisprof, cel mai mare spital oncologic privat din vestul României, a obținut câștig de cauză în fața Guvernului României. „O notificare a fost deja trimisă către Guvernul României, care este în măsură să pună în executare hotărârea instanței, prin care a fost obligat la includerea tratamentului de radioterapie stereotactică în cadrul «Programului național de Oncologie»”, anunță unitatea medicală, care atrage atenția că „în acest moment, statul român trimite pacienți în străinătate pentru a beneficia de această terapie în mod gratuit, însă trebuie să suporte costurile dacă aleg să se trateze acasă, în țară!”

De la începutul acestui an, mii de pacienți au semnat petiția publică ce solicită autorităților să asigure pacienților oncologici tratamente ca în vestul Europei, la noi în țară.

Dr Adrian Udrea

Dr. Adrian Udrea, medic primar oncologie și unul dintre fondatorii spitalului privat clujean Medisprof, precizează că unitatea medicală „a acționat în instanță și Casa Națională de...

Citește articolul integral pe sanatateabuzoiana.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%