Un medic și o angajată de la registratura SJU Ilfov, reținuți pentru decontări ilegale

Decembrie 5 19:19 2019 by sanatateabuzoiana.ro
Un medic și o angajată de la registratura SJU Ilfov, reținuți pentru decontări ilegale

Cei doi suspecți vor fi prezentați instanței în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă, pentru „fraudă informatică, delapidare și fals intelectual”.

O anchetă demarată în urmă cu două luni de polițiștii bucureșteni a scos la iveală o serie de infracțiuni puse în seama mai multor angajați de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Ilfov, suspectați că au efectuat mai multe decontări fictive din fondurile asigurărilor de Sănătate, dar și că au efectuat întreruperi ilegale de sarcină.

Polițiștii s-au autosesizat în legătură cu aceste suspiciuni, iar timp de două luni au adunat probe în baza cărora au obținut un mandat de percheziție la sediul spitalului. Descinderile au avut loc în cursul zilei de ieri, când au fost verificate și ridicate o serie de documente, iar mai mulți angajați ai spitalului au fost duși la audieri.

Principala acuzație se referă la faptul că mai mulți angajați ai spitalului (inițial au fost vizate 7 persoane) care ar fi întocmit documente medicale fictive în baza cărora au obținut decontări ilegale din bugetul CNAS, iar banii astfel obținuți și i-ar fi însușit. Anchetatorii spun că aceștia întocmeau fișe de internare și alte documente medicale false pentru pacientele care se prezentau la spital în vederea unor întreruperi de sarcină. În plus, ar fi inventat diverse diagnostice prin intermediul cărora încheiau fişele de internare pe numele pacientelor, fără ca acestea să ştie. Astfel, suspecții ar fi delapidat, în scurt timp, sume importante de bani.


Sursa: sanatateabuzoiana.ro



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%