UN FLEAC, I-AU CIURUIT!

Octombrie 2 20:02 2022 by Sportul Buzoian

Deznodământ așteptat sâmbătă seara în Crâng, acolo unde ”echipa buzoienilor” nu a avut probleme cu ”lanterna roșie” a clasamentului. Trupa lui Vali Stan a abordat jocul serios, a marcat nouă goluri și a ratat cel puțin pe jumătate, iar la final a profitat de jocul rezultatelor și a preluat șefia ierarhiei. După câteva ratări ”de control”, Marcu deschide scorul în minutul 17, după ce se descurcă foarte bine în careul advers. Șapte minute mai târziu, înscrie și ”decarul” Tudorică, cu un șut bun de la marginea careului, ba⁹lonul lovind mai întâi bara, apoi intrând în poartă, scrie arenabuzoiana.ro.

Cel mai sonor nume dintre jucătorii transferați nu putea nici el lipsi de pe lista marcatorilor. În minutul 26, Paul Batin smulge ropote de aplauze cu o execuție de kinogramă, un șut lobat de la peste 30 de metri, după o preluare scurtă în prealabil. Interesant este că atacantul nu a privit poarta, bazându-se pe instinctul de ”killer” pe care l-a demonstrat și la alte echipe. În minutul 28 Batin marchează din nou, după ce preia cu capul și trage din careu, pe centrul porții. Până la pauză marchează și atacantul Moldovan, care transformă la colț un penalty acordat la o intervenție neglijentă a portarului advers.

La cinci minute de la reluare, Batin mai înscrie o dată, cu un șut din unghi, din careu. O tresărire de orgoliu și un atac mai curajos al vizitatorilor le aduc golul de onoare, marcat de Robu cu un șut puternic din careu. Imediat, antreorul buzoian operează cinci modificări, iar Cocîrlă și Onțel, doi dintre noii intrați, stabilesc scorul final, ultimul cu o ”dublă”. Ghinionistul de serviciu s-a numit Cătălin Bardaș, și el intrat după minutul 60, care a ratat trei șanse de gol cât roata carului.

Se termină 9-1, o avalanșă de goluri care plasează pe Metalul pe primul loc în clasament, depășind la golaveraj pe Rm. Sărat, cu numai un gol în plus. Urmează o deplasare la Liești, echipă ce nu mai este sperietoarea din trecut, pe un teren ce pare a prii buzoienilor. Atât Rm. Sărat, cât și Limpezișul au reușit să plece neînvinse din comuna gălățeană, iar Metalul are toate șansele să facă la fel.

Echipele buzoiene, una caldă, alta rece!

Nu au fost surprize nici în ceea ce privește rezultatele celorlalte echipe buzoiene. Chiar dacă s-a desprins după pauză, prin ”dubla” semnată de Mădălin Socol, CSM Rm. Sărat a confirmat calculele hârtiei și a învins pe Dinamo Bacău în deplasare, cu 2-0. Urmează vineri unul dintre testele adevărului, când la Râmnic poposește Aerostar Bacău, una dintre echipele cu pretenții la promovare. Iar apoi un alt meci de foc, în compania Focșaniului.

Voința Limpeziș a ”încasat” un set la 1, într-o deplasare mai mult decât dificilă. Focșănenii nu și-au mai permis pași greșiți, după eșecul de la Metalul și remiza de la Aerostar. Moldovenii au conrolat jocul și au învins prin golurile semnate de Daniel Rogoveanu (8), Alin Dascălu (25, 32), Sergiu Arnăutu (53), Alexandru Florian Zaharia (55 – penalty)și Cosmin Pasăre (90+1), în vreme ce pentru vizitatori a punctat Alexandru Lemnaru (44). Urmează un duel cu Ianca, care se anunță mult mai echilibrat.

METALUL BUZĂU - DACIA UNIREA BRĂILA  9-1(5-0) Au marcat:Marcu (17), Tudorică (24), Batin (26,28,52), Moldovan (35-penalty), Cocîrlă (63), Onțel (68,80-penalty), respectiv Robu (57)

METALUL:Mihăescu, Dumitru, Ghinga (cpt), Bobaru, Puiu, Enache, Târșa, Tudorică, Marcu, Batin, Moldovan Au mai evoluat Cocîrlă, Antone, Bardaș, Onțel și D.Stan   Antrenor: Valentin Stan

DACIA UNIREA:Toma, Leu, Bădilaș, Sava, Buhăescu, Robu (cpt), Boroșu, Timoela, Duțu, Vartolomei, Răileanu Au mai jucat Ghiță și Balaban Antrenor: Darie Vasilică

Au arbitratAndrei Apreutesei, Iulian Contofan și Ana Pușcașu (toți din Iași)

Observator arbitri:Robert Dumitru (Sf.Gheorghe)

Delegat joc:Adrian Peiu (Urziceni)

(Articol: Florian NECULAI / Foto: Aurelian TRIFAN)







Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%