Un deținut a dat în judecată Penitenciarul Satu Mare: ”au îndoit laptele cu apă”

Octombrie 31 19:03 2022 by buzau.net

Un deținut din Penitenciarul Satu Mare, bolnav de diabet și dependent de insulină, a deschis o acțiune în instanță, invocând ”încălcarea dreptului la o alimentaţie corespunzătoare calitativ pentru deţinuţii bolnavi de diabet zaharat, constând în aceea ca în data de 18.08.2022, la suplimentul de la ora 21,00, i s-a distribuit lapte îndoit cu apă, necomestibil”.

Potrivit legii, deținuții nemulţumiţi de modul în care le sunt respectate drepturile de către administrația unității penitenciare pot formula plângere la judecătorul de supraveghere, scrie presasm.ro.

”Instanţa reţine că aprecierea condamnatului privind calitatea unui aliment nu poate fi verificată pe calea prezentei proceduri. O astfel de apreciere subiectivă cu privire la gustul/textura unui aliment precum şi contestarea calităţii acestuia reprezintă aprecieri personale ale celui condamnat. Acel aliment nu mai poate fi verificat, având în vedere timpul scurs de la data de 18.08.2022”, au explicat judecătorii, care i-au respins acțiunea.

Mai mult, deținutul trrebuie să plătească și 200 de lei cheltuieli de judecată.

Citește articolul integral pe presasm.ro




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%