TOMA: Lăsaţi copiii să facă sport | Scolile sunt obligate să deschidă bazele sportive şi în week-end

Septembrie 15 08:20 2017 by buzau.net

 Primarul Toma a trimis o adresă tuturor unităţilor şcolare din municipiu în legătură cu punerea la dispoziţia copiilor a terenurilor de sport şi în vacanţe, ori la sfârşit de săptămână. El a solicitat directorilor să-şi întocmească regulamente referitoare la condiţiile în care bazele sportive vor putea fi folosite în afara orelor de program şcolar. Dacă la început unii dintre directorii de şcoli au fost mai reticenţi, odată cu stabilirea unor sancţiuni pentru nerespectarea hotărârii CLM, aceştia şi-au revizuit atitudinea.

 După ce Consiliul Local Municipal a adoptat proiectul de hotărâre referitor la folosirea de către copii a terenurilor de sport şcolare şi în week-end sau în vacanţă, au existat şi unele reticenţe.
 
La primărie au sosit reclamaţii care semnalau faptul că, în unele şcoli, copiilor încă nu li se permitea accesul pe terenurile de sport din curţile unor şcoli.
 
Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, care are o bază sportivă complexă, a dat liber la joacă imediat după ce a fost validată hotărârea Consiliului Local.
 
Directorul Hasdeului are şi un îndemn, pe care-l adresează părinţilor, pe care-i roagă să asigure supravegherea copiilor, pentru ca aceştia să se poată recreea în siguranţă.
 
În cazul unor întreceri organizate între mai mulţi copii, Colegiul poate pune la dispoziţia lor şi sala de sport.
 
În ceea ce priveşte supravegherea acestora, ea va fi asigurată de firmele de pază şi de camerele video, acolo unde acestea există.
 
De asemenea, şcolile nu-şi asumă răspunderea în cazul accidentărilor pe terenurile de sport produse în afara  orelor de curs. 

Sursa: campusbuzau.ro (Corneliu Floriceanu)
 



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%