Toma, după ce maxi taxi a intrat pe traseu: „Nu cedăm. Vom lua măsuri”

Aprilie 23 12:25 2018 by buzoieniiro

În ciuda notificărilor de reziliere a contractelor trimise de Primăria Buzău și Asociația de Dezvoltare, patronii firmelor de maxi taxi din Buzău și-au trimis în această dimineață microbuzele pe traseu.

Într-o scurtă declarație dată în această dimineață pentru buzoienii.ro, edilul șef a găsit vizavi de maxi taxi înțelegere pentru azi, dar e de neînduplecat pentru ziua de marți încolo:

„Notificările au fost trimise prin poștă, de joi, cu confirmare de primire. E posibil ca unii dintre proprietarii de maxi taxi să susțină că nu le-au primit. Acum o să verificăm la poștă recipisele. În cazul în care nu se dorește a fi primite, o să le lipim înștiințările pe ușa firmelor. Nu cedăm, vom merge până la capăt. Maxi taxi circulă ilegal, împotriva normelor europene care zic clar: un singur operator pe traseu. Sunt mai multe lucruri care li se impută, s-au inserat pentru fiecare transportator în parte în notificarea de reziliere. Dacă nu acceptă de bunăvoie să retragă microbuzele de pe traseu, vom cere ajutorul poliției și altor instituții”, a precizat C-tin Toma.

Există posibilitatea ca firmele de maxi taxi să conteste în justiție rezilierea unilaterală a contractelor.

Numai că, spre deosebire de cazul polițiștilor locali, de această dată spun sursele noastre că decizia Primăriei Buzău și a ADI e executorie și nu mai poate fi suspendată.

Ca maxi taxi să revină pe traseu trebuie o sentință judecătorească, iar cum în România procesele durează cu unii…

Rămâne de văzut cum vor decurge ostilitățile în zilele următoare. Reporterul buzoienii.ro vă va ține la curent.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%