Spitalul Județean Buzău nu mai are locuri la ATI pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2

Februarie 17 09:49 2021 by observatorulbuzoian

Spitalul Județean de Urgență Buzău nu mai are locuri disponibile la ATI pentru tratarea pacienților cu Covid-19. Toate cele 12 locuri sunt ocupate iar acesta este și motivul pentru care aseară, Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției a decis transferul buzoiencei de 74 de ani la spitalul din Buhuși.

„Femeia și cu soțul acesteia s-au prezentat ieri(nr. marți) la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău și ambii au fost testați pozitiv. Bărbatul care se afla într-o stare mai bună a fost internat pe Secția de Boli Infecțioase a SJU Buzău iar femeia care se afla în stare mai gravă, având o saturație de 70%  și afectare pulmonară severă avea anevoie de îngrijire la ATI. Cum toate cele 12 locuri disponibile la ATI în Spitalul Județean de Urgență Buzău erau ocupate s-a luat legătura cu Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției care a decis ca ea să fie transferată la spitalul din Buhuși”, a declarat managerul SJU Buzău, Claudiu Damian, scrie observatorulbuzoian.ro.

O buzoiancă de 74 de ani infectată cu SARS-CoV-2 aflată în stare gravă a decedat, marți seară, la Mărășești după ce ambulanța care o transporta s-a răsturnat pe șosea. În urma accidentului rutier pacienta care era intubată a decedat, medicul care o asista a rămas încarcerat și a fost scos din autospecială în stare de inconștiență, a fost transportată la Spitalul Județean Focșani.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%