Cum a reușit o familie de samsari să umilească autoritățile din Buzău: luni de zile a "livrat" pe șest, pesta porcină !

Februarie 17 06:51 2021 by informatiabuzaului.ro

Este alertă printre autoritățile sanitar veterinare din Buzău, după ce o familie de samsari de lângă Rămnic, a generat mai multe focare de pestă porcină în județ. Autorii se ocupau cu achiziția și vânzatea ilegală de suine, din județele învecinate.

Samsarii de porci provin dintr-o comunitate care se ocupă de ani buni cu achiziția și vânzarea suinelor din județele învecinate.

Concret speculanții cumpărau la preț derizoriu animale bolnave, le duceau într-o fermă de lângă Râmnicu Sărat și apoi căutau să le vândă cât mai repede.

Despre controlul sanitar veterinar al animalelor aduse spre vânzare, nici nu putea fi vorba, cumpărătorii expunăndu-se unor riscuri eztrem de mari.

Teoretic astfel de activități sunt supuse unor controale și restricții de siguranță alimentară de-a dreptul draconice, din cauza epidemiei de pestă declarată la scară națională.

Cu toate acestea samsarii și-au văzut de treabă ignorând toate restricțiile impuse de lege.

În scurt timp au reușit să creeze haos în fermele din Buzău, după vânzarea masivă de animale bolnave de pestă porcină.

Toate activitățile ilegale de transport al animalelor vii s-au derulat sub nasul autorităților de tot felul, care întâmplător n-au văzut și n-au auzit nimic.

Toată tărășenia ar fi ajuns pe masa inspectorilor DSV, după  explozia unor focare inexplicabile de pestă la Buzău.

În urma unor controale au apărut și... [Citește articolul integral pe informatiabuzaului.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%