Semnal de alarmă tras de liceele pedagogice. Propunere de eliminare a specializării educator-învâțător

Ianuarie 26 20:22 2023 by campusbuzau.ro

Liceele pedagogice nu vor mai avea specializarea educator-învățător, ci doar pe cea de educator-puericultor. Potrivit legii educației lăsate de fostul ministru, Sorin Cîmpeanu  și repusă în dezbatere de actualul ministru, Ligia Deca, liceele  pedagogice ar urma să  scoată  din programa școlară pentru prima dată specializarea educator-învățător, scrie campusbuzau.ro.

De curând a fost prezentat în coaliție un proiect de lege lăsat de fostul ministru al învățământului Sorin Cîmpeanu și readus în dezbatere de actualul ministru, Lidia Deca, care propune spre eliminare specializarea învățător-educator și înlocuirea ei  cu cea de educator-puericultor și instructor de educație extrașcolară, absolvenții putând fi încadrați doar în creșe și grădinițe. Parlamentul ar urma să aprobe Legea Educatiei până pe 15 martie.

Reprezentanții liceelor pedagogice speră să poată atrage atenția prin petiții. Directorul Colegiului Național  ,,Spiru Haret” Buzău  subliniaza importanța formării timpurii a viitorilor dascăli.

Elevii care la data adoptării proiectului de lege erau înscriși în licee pedagogice și aveau specializarea de învățători vor putea fi încadrați pe postul de învățător-învățătoare în învățământul primar. Tentative de modificare ale acestei specializari au mai fost, dar de fiecare dată s-a ajuns la concluzia că, nu este cea mai înțeleaptă alegere Citește articolul integral pe campusbuzau.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%